Najave događanja

NASLOVNICA

Leskovačka mućkalica

05.09.2017 14:56
Prava leskovačka mućkalica je ljutkasta, ali ljutina svakako zavisi od vas

Jela koja u svom nazivu nose riječ »mućkalica« obećavaju kreativnost i slobode u kuhanju. No, kako se recepti pišu i za one koji nisu iskusni kuhari, nećemo sve prepustiti slobodama, nego ćemo dati smjernice za ovu divnu mućklicu. Naravno, riječ leskovačka obećava dobro meso.
Potrebno:
meso (svinjetina, ali i bilo koje drugo vama omiljeno meso) oko 600 grama
luk oko 800 grama
3 svježe paprike
1 ljuta papričica
3 rajčice
1 keleraba
2 mrkve
gljive
kupus
lovorov list
aleva paprika
sol, papar i drugi začin po želji
 
Postupak:
Prvo pripremiti meso tako što ćete ga izrezati na trake i ispeći na roštilju. Ukoliko niste u prilici, meso možete ispeći i na teflonu. Odložiti pripremljeno meso i u drugoj posudi pripremati povrće tako što ćete prvo propirjati luk izrezan na trake, pa zatim redom dodavati narezanu papriku, kelerabu, mrkvu, krupno rezani kupus i ostale pripremljene sastojke. Rajčica je posljednja, kada i ona pusti svoj sok dodajte pripremljeno meso, dodajte žlicu aleve paprike i začine po želji. Pustite sastojke da se još malo krčkaju i leskovačka mućkalica je gotova.
 
Napomena:
Količina i izbor povrća zavise od ukusa i broja ljudi za koje pripremate obrok. Kupus i rajčica su obavezni. Također, prava leskovačka mućkalica je ljutkasta, ali ljutina svakako zavisi od vas.
Preporuka: Najbolji izbor mesa je svinjski vrat.
Izbor povrća zavisi samo od vas i zato je upravo sada najbolje razdoblje godine za ovaj gurmanski obrok jer su marketi pun svježeg i raznovrsnog povrća.
G. K.
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti