Najave događanja

NASLOVNICA

Kroasan

26.09.2017 12:48
Mjesto gdje se pekmez gnijezdi

 
Trudimo se da Recept na tacni odgovara danom momentu. Dakle, pratimo aktualnosti, pa je tajming zvani pekmez pravo vrijeme za provjeren recept za kroasane koje dišu i mirišu i pozivaju pekmez za filovanje.
Potrebno: 1 kvasac / 2 žličice šećera /2 cijela jajeta / 1 žličica soli / 1/2 litre mlijeka / 1 dl ulja, 800-1000 g brašna (meko tip 400).  
Postupak: Kvasac, šećer i malo brašna izmiješati i potopiti u malo toplog mlijeka. Kada kvasac »krene«, dodati ostale sastojke i dobro umijesiti tijesto tako da se odvaja od posude. Na dasku ili podlogu na kojoj ćete razvijati tijesto posuti brašna, te istresti tijesto i podijeliti ga na 8 dijelova. Svaki dio razviti u veličinu plitkog tanjura i premazati margarinom za mazanje. Zatim to isto uraditi i sa sljedećim dijelom koji ćemo staviti na prvi. Tako redati svih osam dijelova. Kada sve poredamo i premažemo, razvijemo dobijenu masu u krug veličine auto kotača, pa ga izrežemo na 16 trokutova, koje filujemo pekmezom i umotavamo u kroasan, redamo na tepsiju i ostavimo ih da odmore dok se pećnica ne ugrije. Pečemo u zagrijanoj pećnici dok kroasani lijepo ne porumene. Možemo ih posuti šećerom u prahu ili preliti otopljenom čokoladom. 
Još po nešto: Ovi kroasani su univerzalne, te ih možete filovati i za slanu varijantu. U tom slučaju pripremite hrenovku, salamu, sireve, kečap ili nešto po svom izboru. 
G. Koporan
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti