Najave događanja

NASLOVNICA

Juha s brokulom

28.11.2017 14:04
Potrebno: manja glavica luka / glavica brokule / bjeljanjak / čen češnjaka / maslac / morska sol / papar / tucana paprika.

Proteklog petka je tržnica opet bila puna svježe brokule, a želja za toplom juhom od brokule je kulminirala. Sjajna kao predjelo, ali sasvim dovoljna i za glavni obrok, naročito kada je večera u pitanju, ova juha će zadovoljiti vaša osjetila. Pravo zdravlje u tanjuru koje grije i unutarnjost i vanjštinu godit će i rehabilitirati.

Potrebno: manja glavica luka / glavica brokule / bjeljanjak / čen češnjaka / maslac / morska sol / papar /  tucana paprika.

Postupak: Luk izrezati sitno na kockice i propirjati na maslacu dok se ne zacakli, te dodati brokulu narezanu na cvijetiće. Nakon nekoliko minuta dodajte vodu i pustite da se kuha. Kada brokula počne omekšavati, dodati češnjak i začine. Pred kraj kuhanja dodati bjeljanjak i tucanu papriku i miješati.

Napomena: Umjesto svježe, može poslužiti i zamrznuta brokula. Također, ako favorizirate bilo koju namirnicu, slobodno pojačajte njenu količinu. Ovo je idealna prilika da češnjak bude pojačan i kad je zdravllje u pitanju i kad je kombinacija brokule i češnjaka u igrli. Naravno, kreativci i oni hrabriji uvijek mogu u juhu dodati vrhnje prilikom serviranja, no to će priču i recept učiniti znatno drugačijim.

Gorana Koporan

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti