Najave događanja

NASLOVNICA

Kuglice kao pahuljice

26.12.2017 13:20
Sjajna, ukusna i prikladna poslastica na blagdanskoj tacni

Blagdani i snijeg su već ustaljena željena kombinacija. Založena vatra, obitelj na okupu, a vani pada snijeg. Upravo, ljepše od toga ne može. Koliko volimo snijeg i pahulje u ovo doba godine pokazuje i činjenica da nam nisu dovoljne samo vani, nego pravimo ukrase od pahulja koje stavljamo na bor, na prozor, oko svijećnjaka, pletemo ih na džempere, a možemo ih staviti i na trpezu, ako nikako drugačije ono u obliku raffaello kuglica. Sjajna, ukusna i prikladna poslastica na blagdanskoj tacni.

Potrebno: 250 g šećera / 400 g mlijeka u prahu / 250 g putera / 2 dl vode / 200 g kokosovog brašna / 100 g prženih badema ili lješnjaka.

Postupak: Vodu i šećer ušpinovati na vatri dok se šećer skroz ne otopi, te dodati puter. Kada se i puter istopi, posetupno, uz miješanje, dodavati kokosovo brašno i mlijeko u prahu. Smjesu ostaviti da se ohladi te oblikovati kuglice, puniti ih komadićem badema ili liješnjaka i uvaljati ih u kokos.

Napomena: Ukoliko ih pripremate ranije, obavezno ih sakrijte jer su neodoljive i blagdanska trpeza bi mogla biti uskraćena uslijed najezde nezasitih ukućana.

G. Koporan


 

Uvodnik

Tjedni komentar

Blaćenje i odgovornost

Nije samo stvar Hrvata već stvar vladavine zakona u kojoj se ne tolerira tako olako kršenje zakona, etičkih i profesionalnih normi

Vijesti