Najave događanja

NASLOVNICA

Ruska salata

02.01.2018 12:31
Ovo je samo jedan od načina pripreme ove divne salate

Na prazničnoj trpezi nađu se svakakve pikanterije, đakonije, slaniši i slatkiši, a među njima postoje one koje su uvijek tu, obvezni sastojak svake novogodišnje trpeze. Jedna od takvih obaveznih je svakako ruska salata. I kao što to biva, kada nastaje članak rubrike Recept na tacni i krene istraživanje, na vidjelo izađe postojanje nekoliko varijacija istog jela. Zato i ovaj put napominjem da je ovo samo jedan od načina pripreme ove divne salate.

Potrebno: 300 g krumpira /300 g mrkve / 300 g graška / 3-4 jaja / 250 g šunke / 300 g kiselih krastavaca / 300 g majoneze

Postupak: Obariti krumpir, mrkvu, grašak i jaja. Ostaviti da se ohladi, te sve sastojke narezati na sitnije kockice. U zdjelu usuti narezane sastojke, sve osim krumpira, i dodati im majonez i dobro promiješati. Na kraju dodati i krumpir i sjedinisti sastojke.

Napomena: Ukoliko vam je draža ruska salata bez mesnatih proizvoda, slobodno koristite sve navedene sastojke bez šunke. Ukusna bude i varijanta u kojoj umjesto šunke dodate neku ribu, konzerviranu ili samo obarenu. Osnova ruske salate je odlična i dozvoljeva da se igrate i mijenjate je. Prijatna vam novogodišnja trpeza.

G. Koporan


 

Uvodnik

Tjedni komentar

Blaćenje i odgovornost

Nije samo stvar Hrvata već stvar vladavine zakona u kojoj se ne tolerira tako olako kršenje zakona, etičkih i profesionalnih normi

Vijesti