Najave događanja

NASLOVNICA

Ajax slavio u Maksimiru

28.09.2007 00:00, Rubrika: Sport, Broj: 2403
Još jedan euro kiks

Dinamovo europsko prokletstvo nastavilo se i tijekom prvog susreta protiv nizozemskoga Ajaxa, u kojemu obje momčadi, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, traže prolaz u ligu Uefe. Cijeli je susret tekao posve izjednačeno i najvjerojatnije bi tako i rezultatski svršio, da nije bilo neshvatljive pogreške posljednje linije obrane (Schildenfeld i Drpić), nepotrebnoga dodavanja iz kojeg se rodila jedina prva šansa gostujuće momčadi, koju je ona, opet, istodobno iskoristila i realizirala u vodstvo i konačnu minimalnu pobjedu (0:1). I, unatoč još postojećoj šansi u amsterdamskom uzvratu, Europa se ponovno čini tako dalekom i nemogućom.
KOMPLEKS EURO SUSRETA: Unatoč brojnim pojačanjima i osvježenjima igračkog kadra, čak i dovođenjem iskusnog njemačkog vratara Kocha, aktualni hrvatski prvak nije uspio, ponovno, učiniti ništa više nego u prijašnjim europskim ogledima. Sva lepršavost i lucidnost koju Dinamo posjeduje igrajući u domaćem šampionatu, izgleda u Europi »ne pali« i zagrebački »modri« se već dugo nalaze u mraku uspjeha na velikoj sceni. Jer nije isto, naravno, igrati protiv Međimurja u Čakovcu ili s Werderom u Bremenu, ili eto s Ajaxom u Zagrebu. Na međunarodnoj sceni igra se neki drugi nogomet i trebaju neke druge vještine da bi se stiglo do pozitivnog rezultata koji vodi do jedinog cilja: prolaska u sljedeću rundu natjecanja. Nakon novog neuspjeha i dosta poljuljanih šansi pred uzvrat u amsterdamskoj Areni, ponovno će se obaviti brojne analize i preispitati razlozi još jednog euro razočarenja, ali će se, isto tako, ponovno aktualizirati pitanje ispravnosti odluke o prodaji dvojice ponajboljih igrača neposredno pred odlučujuće susrete protiv Werdera u kvalifikacijama za Champions league. Jer k‘o za inat, u srijedu je Eduardo da Silva pred sam kraj susreta Arsenala i Seville (3:0) debitirao u najprestižnijem klupskom nogometnom natjecanju i nakon samo nekoliko trenutaka provedenih na travnjaku uspio je postići pogodak, a Dinamu to nije, primjerice, uspjelo tijekom više od 90 minuta protiv Ajaxa u prošli četvrtak. Hoće li se Dinamovo euro prokletstvo nastaviti ostaje nam da vidimo 4. listopada u izravnom televizijskom prijenosu.
g

Dodatak

Navijači iz DSHV-a Susretu u Maksimiru nazočila je i skupina navijača iz DSHV-a, koja je organizirano autobusom otputovala za Zagreb. Želja nam je bila mlađima predočiti osjećaj i ugođaj nazočnosti na jednom međunarodnom susretu, što nam se i ostvarilo. Već na samom ulasku u Republiku Hrvatsku dočekani smo sa simpatijama i tijekom cijeloga boravka imali smo osjećaj kao da smo u svojoj zemlji. Sama utakmica je bila prilično prosječna glede kvalitete viđenog nogometa i žao nam je što rezultat nije, na koncu, bolji i povoljniji za Dinamo, kaže vođa puta Pero Horvacki. Prvi domaći poraz U šokantnom prvenstvenom susretu protiv Varteksa u Varaždinu, Dinamo je nakon serije od 28 uzastopnih pobjeda i duge neporaženosti na domaćim travnjacima, doživio poraz 3:4, koji uvelike ima sveze s još jednim europskim posrtanjem.

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti