Najave događanja

NASLOVNICA

Čitamo i skitamo u OŠ Matko Vuković

17.03.2017 00:00, Rubrika: Hrcko, Broj: 726

Čitanje je aktivnost koja godi svima, samo još uvijek nisu svi svjesni toga. Stoga se u knjižnicama trude ovu činjenicu posvetiti svima kako bi uživali u čitanju... ha...kakav uvod! Sviđa vam se?
A sviđa li vam se čitanje ili pripadate onoj skupini koja još nije otkrila ovo zadovoljstvo? Učenici osnovnih škola u Subotici redovito svakog proljeća, u veljači i ožujku, pojačano čitaju. Za to je zaslužna Gradska knjižnica Subotica koja već devetu godinu organizira kviz pod nazivom Čitam i skitam. I upravo u tom ozračju ovih dana održan je veliki broj promocija kviza u većini subotičkih škola. U ponedjeljak, 13., i utorak, 14. ožujka, informatorica Dječjeg odjela Gradske knjižnice Subotica posjetila sve odjele Osnovne škole Matko Vuković. Svim učenicima u nekoliko navrata predstavila je kviz, temu kviza kao i tekstove koje je potrebno pročitati kako bi se nakon toga mogao popuniti online upitnik na mrežnoj stranici knjižnice: http://www.subiblioteka.rs/hr/online-kviz/ koji su potom skupa popunili. 
Narednih dana prezentacije kviza bit će održane i u drugim školama. Do tada čitajte tekstove iz narodne književnosti, rješavajte online upitnik ali ne zaboravite najvažnije: obnoviti svoje članstvo u knjižnici i potom odmorite... odnosno zadovoljno uz knjigu (jer poželjet ćete ih još) očekujte izvlačenje nagrada koje će biti 3. travnja u 12 sati.
A nagrade? Nagrade? Uh, doznala sam, kakve su nagrade... Pa, pomenimo barem neke od njih: bicikl, jednodnevni izlet, paketi slatkiša, knjige, USB memorije, sokovi, karte za kino, ZOO vrt, Dječje kazalište, odjeća, školski pribor i... nek nešto ostane i iznenađenje. Mislim da vam se i ovo dovoljno dopada da sudjelujete u kvizu, čitate i skitate... Pa, sretno vam bilo!

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti