Najave događanja

NASLOVNICA

Hrckove vijesti

17.03.2017 00:00, Rubrika: Hrcko, Broj: 726

Sljedećeg tjedna međuškolska razina Čitanjem do zvijezda 
 
Međuškolska razina projekta za poticanje čitanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za učenike subotičkih osnovnih škola bit će održana u četvrtak, 23. ožujka 2017., u Gradskoj knjižnici Subotica. U kvizu znanja natjecat će se sedam pobjedničkih ekipa iz osnovnih škola Matko Vuković i Ivan Milutinović iz Subotice, te Matija Gubec iz Tavankuta, Vladimir Nazor iz Đurđina i Pionir iz Žednika, a bit će ocijenjeni i prijavljeni plakati iz ovih škola. Najbolji u obje kategorije putovat će u svibnju u Čakovec na državno natjecanje gdje će se susresti s učenicima iz cijele Hrvatske.
Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.
 
Okružno natjecanje iz hrvatskog jezika u Đurđinu
 
Danas je u OŠ Vladimir Nazor u Đurđinu veoma važan dan, jer su domaćini Okružnog natjecanja iz hrvatskog jezika. U ovoj prekrasnoj školi okupili su se učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku kako bi pokazali koliko poznaju svoj materinji jezik. Najbolji će steći pravo sudjelovanja na Republičkom natjecanju koje je zakazano za 27. svibanj u OŠ Matija Gubec u Tavankutu.
 
Zašto volim čitati?
 
Da mnogi od vas zaista vole čitati dokazuje i ovaj prekrasni literarni uradak naše čitateljice. Uživajte u njemu.
 
Zašto volim čitati?
 
Kada čitam, moje misli odlutaju i ja odlazim u neki drugi svijet. 
Mnogi ljudi ne vole čitati, međutim ja nisam jedna od njih. Čitanje je moj bijeg od realnosti. Kada uzmem knjigu i počnem čitati, ozbiljno se uživim u priču. Razmišljam kako se osjeća glavni lik ako mu se što dogodi. Jednom prilikom plakala sam čak tri dana jer je lik iz moje omiljene knjige umro! 
Volim čitati jer kroz priče koje pročitam naučim štošta o životu, prijateljstvu, ljubavi... Pisce smatram najmaštovitijim ljudima na svijetu, a i ja sama bih jednom htjela napisati knjigu koja će nekome biti najdraža ili mu promijeniti život. 
Također, smatram da jedna dobra knjiga može zamijeniti bilo koju pjesmu ili sliku, a definitivno je bolje potrošiti vrijeme na čitanje umjesto na Facebooku ili Instagramu. 
Ako se još uvijek pitate što je tako posebno u knjigama i čitanju, pročitajte neku knjigu. Sve će vam odmah biti jasno. 
Lea Vojnić Đanin, 6.4, OŠ Matko Vuković, Subotica

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti