Najave događanja

NASLOVNICA

Dar za promociju svoga grada

19.05.2017 00:00, Rubrika: Kultura, Broj: 735

Predsjednik Općine Ruma Slađan Mančić prošloga je tjedna uručio novo računalo HKPD-u Matija Gubec iz Rume. To je bila prigoda da Mančić obiđe prostorije te se upozna s radom i uvjetima rada Društva osnovanog daleke 1903. godine. 
»Uvidio sam da je riječ o ozbiljnoj udruzi, što potvrđuje podatak da postoji 115 godina. Ovo računalo što smo donijeli zaista je mali dar u odnosu na ono što je Matija Gubec do sada uradio, promovirajući i našu općinu ne samo u Srijemu i Srbiji nego i izvan naših granica. Impresionira i to što su članovi ovog društva i predstavnici nekoliko generacija istih obitelji, što promoviraju prave vrijednosti i mogu reći da Matija Gubec zaslužuje znatno veću pomoć lokalne samouprave. Mi smo tu, kad god im ona bude trebala«, istaknuo je čelni čovjek Rume. 
Na dobivenom računalu zahvalio se predsjednik Društva Pavle Škrobot, ističući da je Društvo za svoje projekte dobilo sredstva i iz općinskog proračuna. Naveo je i kako udruga s radošću promovira svoj grad, u kome Hrvati žive 250 godina, i gdje, kako je dodao, planiraju ostati. 
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti