Najave događanja

NASLOVNICA

Volim se družiti

19.05.2017 00:00, Rubrika: Kužiš?!, Broj: 735

Katarina Skenderović ima 20 godina i živi u Subotici s roditeljima, sestrom Anamarijom i braćom Petrom i Lukom. Studentica je Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a zna svirati i tamburu. 
Katarina je i osnovnoškolsku i srednjoškolsku naobrazbu stekla na hrvatskome jeziku. Osnovnu školu je završila u školi Matko Vuković, a srednju u gimnaziji Svetozar Marković. 
Kaže da se uvijek rado prisjeća školskih dana, iako nije davno izašla iz gimnazijskih klupa. 
»Rado sam nastupala na priredbama sa školskim orkestrom. Lijepa uspomena me veže za božićnu priredbu prošle godine kada smo kao hrvatski odjeli prikazali profesorima, prijateljima i svojim najbližima što za nas znači Božić. Kao odjel bili smo složni i spremni pomoći jedni drugima, pa mi je žao što je četiri godine proletjelo«, kaže Katarina. 
S osmjehom na licu nam priča i da joj je maturalna ekskurzija ostala u lijepom sjećanju jer su obišli Bratislavu, Prag, Drezden. 
»Voljela bih kada bi se ti dani mogli ponoviti«, dodaje Katarina.  
Katarina priča da joj nije svaki predmet prirastao k srcu, ali je bilo više predmeta koji su je zanimali te ih je s više želje i zanimanja učila. Područje koje ju je na kraju srednje najviše zainteresiralo bila je poljoprivreda te je upisala Poljoprivredni fakultet, smjer voćarstvo i vinogradarstvo Sveučilišta u Novom Sadu. 
Katarina je pohađala Glazbenu školu šest godina gdje je svirala tamburu. Ima iza sebe puno nastupa,  kako solo tako i s orkestrom, a rado se sjeća i priredbi u školi gdje je sudjelovala, kako svirajući tako i pjevajući. 
Trenutno joj je fakultet na prvome mjestu, a voli doći i u Suboticu i provesti što više vremena s obitelji i pomoći im kod kuće. Dok je u Novom Sadu, Katarina voli vrijeme provoditi na fakultetu s kolegama i s prijateljima iz razreda i cimericom koja je također išla s njom u gimnaziju. 
»Puno znači kada kraj sebe imaš prijatelje za koje znaš da su uvijek uz tebe«, kaže Katarina. 
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti