Najave događanja

NASLOVNICA

Privilegiji njemačkog rukometa

19.05.2017 00:00, Rubrika: Sport, Broj: 735

Igrači Eintracht Hagena trenutno slave svoj ulazak u Drugu ligu zapada Njemačke, a veliki doprinos tome dao je i Somborac Dragan Tubić, naš sugovornik.
Tubić je ove godine obnovio ugovor s Eintracht Hagenom i tu će igrati naredne dvije godine. Iako uživa u životu u Hagenu i igri za ovu momčad, rado se prisjeća svojih početaka.
 
Radost prisjećanja
 
»Svoje prve rukometne korake sam napravio u Somboru iz kog sam s 18 godina otišao u subotički Radnički Fidelinka, kasnije Spartak i to su bili moji prvi profesionalni rukometni koraci. Nakon toga sam igrao u Čačku, pa u Partizanu. Prvi klub izvan zemlje mi je bio Vive Targi Kierce, poljski klub koji je igrao Ligu prvaka. Sljedeći  ugovor sam imao za danski Mors u kom sam proveo dvije sezone, a od 2012. godine sam u Njemačkoj. Moj prvi njemački klub bio je Balingen – Weilstetten i njega posebno volim, jer smo tu igrali Bundes ligu, najbolju svjetsku ligu što se rukometa tiče. Tu sam igrao tri sezone i imao tu nesreću da doživim ozbiljnu ozljedu prednjeg ukrštenog ligamenta na samom isteku ugovora. No, sve se dobro završilo, pa sam nakon sanacije ozljede karijeru nastavio u Eintracht Hagenu, u kome i trenutno igram.«
Što se tiče planova vezanih za rukomet, Tubić ih vezuje za Njemačku. Tu igra već petu sezonu i volio bi tu ostati do kraja svoje profesionalne karijere.
Pune dvorane navijača
 
»Rukomet je u Njemačkoj drugi po važnosti sportova, odmah poslije nogometa. Navijači, dvorane, atmosfera na utakmicama čine ugođaj o kome sanja svaki igrač. Stav države prema sportašima je na zavidnoj razini. Svaki igrač je prijavljen kao i svaki drugi radnik i pri tome su svi igrači osigurani. Trenira se naporno i često. Rijetko tko ne bi volio ovdje i ovako završiti svoju karijeru. Naravno, još ne mislim o tome, samo pričam o statusu koji rukomet ima u ovoj zemlji, i o mom zadovoljstvu što na ovakav način igram rukomet.«
Naravno, rukomet nije jedina stvar u kojoj Tubić uživa. Na pitanje čime ispunjava svoje izvansportske aktivnosti, dodao je: 
»Hagen je krasan grad, koji je odlično pozicioniran. U njegovoj blizini su Düseldorf, Köln, Nizozemska, Belgija... Uživam u putovanjima. Naravno, gledati i nogomet, košarku i ostale sportove koji me zaintrigiraju.«
 

Dodatak

Dragan Tubić je rođen 24. kolovoza 1985. godine u Doboju. Ljevoruki desni bek-krilo Eintracht Hagena, 2009. godine proglašen je za najboljeg igrača Super lige u Srbiji. Do sada je imao 17 službenih nastupa za reprezentaciju. Osvojio je zlatnu medalju na mediteranskim igrama u Pescari, a bio je član momčadi za Europsko prvenstvo u Austriji.

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti