Najave događanja

NASLOVNICA

Igre bez granica na Paliću

14.07.2017 00:00, Rubrika: Sport, Broj: 743

Proteklog utorka na Palićkom jezeru, u organizaciji Grada Subotica i Adria Eventsa, održano je natjecanje u igrama na vodi u kojem su svoje vještine odmjerili natjecatelji pet gradova. Predstavnici iz Novog Sada bili su podijeljeni u dva tima, dok su po jedan tim imali predstavnici Kanjiže, Zrenjanina, Sombora i Subotice, a timovi su se borili za prolazak u finalni dio natjecanja, koje će biti održano 20. srpnja na Zlatiboru. 
Riječ je o manifestaciji pod nazivom City Games, koja se organizira već sedam godina i u kojoj je sudjelovalo 12 zemalja iz regije. U prvom dijelu svake sezone natjecanja se organiziraju u gradovima svake zemlje sudionice, kako bi zemlja dobila najbolje predstavnike za finalni dio sezone u kome snage odmjeravaju zemlje sudionice.
 
Turistice traže spas
 
City Games imaju sportski, zabavni i natjecateljski karakter, a osnovni sadržaj svakog događaja su igre organizirane na vodenim površinama, osmišljene tako da zabave natjecatelje i publiku. Koncept i igre su veoma slični nekadašnjim Igrama bez granica i od natjecatelja traže vještine, malo kondicije i mnogo timskog duha, a svojom raznovrsnošću dozvoljavaju sudjelovanje različitim generacijama. Za cijeli ciklus osmišljeno je 13 disciplina od kojih se za svako natjecanje bira pet. Riječ je o tradicionalnim igrama interesantnih naziva: morska alka, vuča konopaca, utrka magaraca, leteći vaterpolo, vodena košarka, spašavanje turistica i druge. Ekipe se sastoje od osam natjecatelja od kojih troje moraju biti ženskog spola.
 
Novi Sad »doveslao« do pobjede
 
U ovom kolu natjecanja, održanom na Palićkom jezeru, natjecatelji svih pet gradova pokazali su odlične vještine i natjecanje je do samog kraja bilo neizvjesno, s preokretom u posljednjoj igri. Natjecateljsku večer su sjajno otvorili domaćini koji su bili uvjerljivi u sakupljanju morskih alki, Somborci su lako spasili turisticu, Zrenjaninci su se zabavili u utrci magaraca ali je natjecanje riješila posljednja disciplina u kojoj se odmjeravala snaga veslača u vuči konopaca. Novi Sad je u toj igri dobio maksimalan broj bodova, koji ih je doveo na vodeće prvo mjesto i osigurao im sudjelovanje na finalnom natjecanju i priliku da baš oni, ukoliko odnesu pobjedu na Zlatiboru, predstavljaju Srbiju na međunarodnom nastavku sezone. Dobra fizička sprema ali i splet okolnosti doveo je ekipu iz Subotice na srebrno drugo mjesto, ali će oni priliku za finale na Zlatiboru potražiti na natjecanju u Somboru, koje će biti održano ovog vikenda. Treći su bili natjecatelji iz Kanjiže. Jednak broj bodova osvojile su ekipe iz Sombora i druga ekipa Novog Sada, dok su šesto mjesto osvojili natjecatelji iz Zrenjanina.
Brojna publika, sjajna energija natjecatelja i veseli voditelji, odlični domaćini i organizatori učinili su da Palićko jezero zasija ne samo od munja koje su sijevale, nego od publiciteta koji svakako zaslužuje.
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti