Najave događanja

NASLOVNICA

Igre bez granica na Paliću

14.07.2017 00:00, Rubrika: Sport, Broj: 743

Proteklog utorka na Palićkom jezeru, u organizaciji Grada Subotica i Adria Eventsa, održano je natjecanje u igrama na vodi u kojem su svoje vještine odmjerili natjecatelji pet gradova. Predstavnici iz Novog Sada bili su podijeljeni u dva tima, dok su po jedan tim imali predstavnici Kanjiže, Zrenjanina, Sombora i Subotice, a timovi su se borili za prolazak u finalni dio natjecanja, koje će biti održano 20. srpnja na Zlatiboru. 
Riječ je o manifestaciji pod nazivom City Games, koja se organizira već sedam godina i u kojoj je sudjelovalo 12 zemalja iz regije. U prvom dijelu svake sezone natjecanja se organiziraju u gradovima svake zemlje sudionice, kako bi zemlja dobila najbolje predstavnike za finalni dio sezone u kome snage odmjeravaju zemlje sudionice.
 
Turistice traže spas
 
City Games imaju sportski, zabavni i natjecateljski karakter, a osnovni sadržaj svakog događaja su igre organizirane na vodenim površinama, osmišljene tako da zabave natjecatelje i publiku. Koncept i igre su veoma slični nekadašnjim Igrama bez granica i od natjecatelja traže vještine, malo kondicije i mnogo timskog duha, a svojom raznovrsnošću dozvoljavaju sudjelovanje različitim generacijama. Za cijeli ciklus osmišljeno je 13 disciplina od kojih se za svako natjecanje bira pet. Riječ je o tradicionalnim igrama interesantnih naziva: morska alka, vuča konopaca, utrka magaraca, leteći vaterpolo, vodena košarka, spašavanje turistica i druge. Ekipe se sastoje od osam natjecatelja od kojih troje moraju biti ženskog spola.
 
Novi Sad »doveslao« do pobjede
 
U ovom kolu natjecanja, održanom na Palićkom jezeru, natjecatelji svih pet gradova pokazali su odlične vještine i natjecanje je do samog kraja bilo neizvjesno, s preokretom u posljednjoj igri. Natjecateljsku večer su sjajno otvorili domaćini koji su bili uvjerljivi u sakupljanju morskih alki, Somborci su lako spasili turisticu, Zrenjaninci su se zabavili u utrci magaraca ali je natjecanje riješila posljednja disciplina u kojoj se odmjeravala snaga veslača u vuči konopaca. Novi Sad je u toj igri dobio maksimalan broj bodova, koji ih je doveo na vodeće prvo mjesto i osigurao im sudjelovanje na finalnom natjecanju i priliku da baš oni, ukoliko odnesu pobjedu na Zlatiboru, predstavljaju Srbiju na međunarodnom nastavku sezone. Dobra fizička sprema ali i splet okolnosti doveo je ekipu iz Subotice na srebrno drugo mjesto, ali će oni priliku za finale na Zlatiboru potražiti na natjecanju u Somboru, koje će biti održano ovog vikenda. Treći su bili natjecatelji iz Kanjiže. Jednak broj bodova osvojile su ekipe iz Sombora i druga ekipa Novog Sada, dok su šesto mjesto osvojili natjecatelji iz Zrenjanina.
Brojna publika, sjajna energija natjecatelja i veseli voditelji, odlični domaćini i organizatori učinili su da Palićko jezero zasija ne samo od munja koje su sijevale, nego od publiciteta koji svakako zaslužuje.
 

Uvodnik

Tjedni uvodnik – Tjedni uvodnik

Smjer

O tome kako su mjerodavna tijela reagirala na zahtjeve manjinskih predstavnika pisati u sljedećim brojevima

Vijesti