Najave događanja

NASLOVNICA

Čilić

14.07.2017 00:00, Rubrika: Sport, Broj: 743

Mali problem novinskih rokova ogleda se u činjenici kako se od trenutka pisanja teksta pa do njegovog tiskanja i pojavljivanja pred čitateljstvom mnogo toga zna u jako malo vremena izmijeniti. Osobito kada je riječ o sportu. Jer, danas je već petak i igraju se polufinalni dueli na Wimbledonu, a tek u srijedu navečer bili su poznati pobjednici četvrtfinalnih susreta. Bilo kako bilo, ovaj pogled ide prema najboljem hrvatskom tenisaču današnjice (i još nekoliko godina unatrag) Marinu Čiliću, koji je do posljednjiih osam na najvećem i najpoznatijem svjetskom turniru stigao fantastičnim igrama. Bez izgubljenog seta u četiri susreta (12:0), ali, što je mnogo važnije, izuzetnom sigurnošću i konstantnošću prikazane igre. Najdojmljiviji je bio upravo susret osmine finala u kome je naprosto deklasirao Španjolca Bautistu Aguta, prepustivši mu samo po dva gema u svakom setu.
I sada dolazimo do male dileme vezane uz početak ovog teksta. Marin je u srijedu igrao protiv Luksemburžanina Müllera (senzacionalnog pobjednika protiv favoriziranog Španjolca Nadala) i stigao do uspjeha karijere. Realno, po rankingu i prikazanoj igri bio je favorit. A je li to i potvrdio na terenu, znat ćemo svi kada ovi redovi budu čitani.
Sportski novinari moraju biti optimisti, pa tako iskreno vjerujem kako je Čilić izborio plasman u polufinale, ostvarivši svoj najbolji rezultat na Wimbledonu. Jer ovakvu priliku odavno nije imao, osobito nakon ispadanja.
U međuvremenu bit će poznati i rezultati u natjecanju muških parova u kojima su Nikola Mektić i Franco Škugor (do trenutka pisanja teksta) stigli u četvrtfinale, napravivši također najbolji rezultat svoje dosadašnje karijere.
Dodajmo još i odlične partije Ane Konjuh i Petre Martić (obje stigle do osmine finala u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji) i bez obzira na ishod četvrtfinala zbilja možemo konstatirati kako je ovaj Wimbledon 2017. jedan od najuspješnijih u povijesti hrvatskog tenisa.
A još ako je Marin otišao korak dalje...  
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti