Najave događanja

NASLOVNICA

Dužijanca 2017.

11.08.2017 00:00, Rubrika: Aktualno, Broj: 747

U okviru proslave ovogodišnje Dužijance, večeras (petak) u 19 sati, u predvorju Gradske kuće u Subotici bit će otvorena izložba radova od slame nastalih na XXXII. Sazivu kolonije slamarki u Tavankutu. Također večeras, od 20 sati, na gradskom trgu je Tamburaška večer, u okviru koje će biti predstavljeni bandaš i bandašica, obavljen izbor njihovih pratilaca i proglašen najljepši izlog.
U subotu, 12. kolovoza, u 18 sati, u katedrali-bazilici sv. Terezije Avilske je Svečana Večernja, u 19 i 30 će u parku ispred Gradske kuće biti položen vijenac od žita na spomenik Risaru i spomen-bistu Blaška Rajića, u 20 sati na gradskom trgu je Skupština risara, a od 20 sati i 20 minuta Smotra folklornih ansambala Dužijanca.
U nedjelju, 13. kolovoza, na dan središnje proslave Dužijance, u 8,45 je u crkvi sv. Roka u Subotici blagoslov i ispraćaj bandaša i bandašice, u 9 sati kreće povorka do katedrale sv. Terezije Avilske, gdje u 10 sati počinje svečano euharistijsko slavlje. U podne kreće svečana povorka kroz grad, nakon koje se na gradskom trgu predaje kruh gradonačelniku, u 19 je predviđen posjet grobu Blaška Rajića na Kerskom groblju, a u 20 sati na gradskom trgu na programu je Bandašicino kolo.

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti