Najave događanja

NASLOVNICA

Čekanje uljepšava grafit kornjače

11.08.2017 00:00, Rubrika: Tema, Broj: 747
Oslikana autobusna stanica na Verušiću

Prije više od 40 godina mještani MZ Verušić sami su sagradili autobusnu stanicu, a danas, ugledajući se na njih, mladi ovoga mjesta također su na svoju inicijativu učinili nešto lijepo i korisno za svoje selo. 
Tijekom protekloga tjedna skupina od nekoliko djevojaka završila je oslikavanje autobusne stanice, a idejni tvorac radova, studentica Akademije umjetnosti u Novom Sadu Jelena Bajić kaže da im je želja bila učiniti stanicu ljepšom i ugodnijom jer puno vremena provode u njoj. 
Djevojke su oslikale dva zida unutarnjosti stanice. Prostorom dominira grafit morske kornjače koji se nalazi na većem zidu, dok je manji zid oslikan različitim zastavama. Ideju za slikanje morske kornjače je dobila Jelena Bajić, a za zastave njezina sestra Kristina Bajić, jer, kako kaže, voli putovati i čitati o drugim državama. 
Osim njih dvije u oslikavanju stanice sudjelovale su i Marijana Vidaković Hadnađ, Valentina Ribić, Anastazija Bošnjak Kovač i Vesna Milanković.
Ovo je četvrti put da mladi oslikavaju autobusnu stanicu na Verušiću. Prvi put, prije četiri godine oslikale su stanicu s motivom aviona na koji je bila zakačena zastava s natpisom Stanica Verušić. Potom su slikale plažu sa zalaskom Sunca i mnoštvom ptica, te crnog leptira čija su krila bila ispunjena raznim bojama. 
Oslikavanje stanice financirali su mještani Verušića. 
Stanicu je svojevremeno sagradio Ivan Šarčević sa šogorom Jakovom Bedićem i drugim mještanima, prvenstveno da zaštiti djecu, ali i druge putnike od vremenskih nepogoda dok čekaju autobus za Suboticu.  

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti