Najave događanja

NASLOVNICA

Pobjeda liste Za naprednu Sontu

11.08.2017 00:00, Rubrika: Aktualno, Broj: 747
Izbori za Savjet MZ Sonta

Poslije Monoštora, Berega, Bača, Vajske, Plavne, Bođana, i u posljednjem selu šokačkog Podunavlja Srpska napredna stranka je zabilježila stopostotnu pobjedu. Na izborima za članove Savjeta Mjesne zajedinice Sonta, održanim u nedjelju, 6. kolovoza, mještani su se izjašnjavali za kandidate s dvije izborne liste: Za naprednu Sontu i dr. Živorad Smiljanić Socijalistička partija Srbije. Uz svega tridesetpostotnu izlaznost, Sonćani su izabrali novi saziv Savjeta MZ, kojega će tvoriti svih 9 kandidata s liste Za naprednu Sontu: Dejan Stojaković, Dejana Radojčić, Stevan Mihaljev, Stipan Blašković, Predrag Duraković, Ivan Matić, Saša Krstin, Sanja Jakšić i Srđan Đurđević. 
»Ostvarili smo čistu, odista veliku pobjedu, a zbog čega izlaznost nije bila veća, ne razmišljamo. Hvala svima koji su dali glas našim kandidatima. U našim redovima nema slavljeničke euforije nego se okrećemo budućnosti i ozbiljnom radu u interesu sela«, kaže tajnik MZ Sonta i dužnosnik SNS-a Dragan Radojević. 
Iz redova oporbe teško je dobiti detaljniji komentar, rijetki hoće govoriti za tisak. 
»Lokalna glasila u Općini Apatin, kako tiskana, tako i elektronička, išla su prije izbora na ruku SNS-u. Nije bio objavljen javni poziv građanima za kandidaturu, smanjen je broj biračkih mjesta, nismo znali tko su kontrolori, a o dijeljenju paketa da i ne govorimo. Sve u svemu, koalicija SNS, SPS, SVM i SRS učinila je sve kako bi se otežalo održavanje izbora i postigla što manja izlaznost. Njihovi članovi, što dragovoljno, što pod pritiscima, što kupljeni za par crvenih ili paket, izašli su na izbore. Tako je stvorena lažna slika podrške SNS-u u našoj općini. Ove izbore smo zbog navedenoga i bojkotirali«, rekao je predsjednik OO Dosta je bilo Apatin Dejan Bačić. 
Na izborima nije sudjelovala ni MO Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Sonta sa svojom listom kandidata. 
»Pomno smo razmotrili nastalu situaciju i bili smo pred vrlo teškom odlukom. Prevladalo je mišljenje da u ovakvim prijeizbornim uvjetima, kad se sve unaprijed zna, kad iza sebe imamo iskustva ostalih šokačkih mjesta, jednostavno nema svrhe isticati svoje kandidate i na taj način im stvarati neugodnosti. Članstvu smo preporučili da postupi isključivo po svojoj savjesti, a službenim sudjelovanjem stranke ovoj farsi jednostavno nismo htjeli dati legitimitet«, kaže predsjednik Andrija Ađin.

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti