Najave događanja

NASLOVNICA

Pobjeda liste Za naprednu Sontu

11.08.2017 00:00, Rubrika: Aktualno, Broj: 747
Izbori za Savjet MZ Sonta

Poslije Monoštora, Berega, Bača, Vajske, Plavne, Bođana, i u posljednjem selu šokačkog Podunavlja Srpska napredna stranka je zabilježila stopostotnu pobjedu. Na izborima za članove Savjeta Mjesne zajedinice Sonta, održanim u nedjelju, 6. kolovoza, mještani su se izjašnjavali za kandidate s dvije izborne liste: Za naprednu Sontu i dr. Živorad Smiljanić Socijalistička partija Srbije. Uz svega tridesetpostotnu izlaznost, Sonćani su izabrali novi saziv Savjeta MZ, kojega će tvoriti svih 9 kandidata s liste Za naprednu Sontu: Dejan Stojaković, Dejana Radojčić, Stevan Mihaljev, Stipan Blašković, Predrag Duraković, Ivan Matić, Saša Krstin, Sanja Jakšić i Srđan Đurđević. 
»Ostvarili smo čistu, odista veliku pobjedu, a zbog čega izlaznost nije bila veća, ne razmišljamo. Hvala svima koji su dali glas našim kandidatima. U našim redovima nema slavljeničke euforije nego se okrećemo budućnosti i ozbiljnom radu u interesu sela«, kaže tajnik MZ Sonta i dužnosnik SNS-a Dragan Radojević. 
Iz redova oporbe teško je dobiti detaljniji komentar, rijetki hoće govoriti za tisak. 
»Lokalna glasila u Općini Apatin, kako tiskana, tako i elektronička, išla su prije izbora na ruku SNS-u. Nije bio objavljen javni poziv građanima za kandidaturu, smanjen je broj biračkih mjesta, nismo znali tko su kontrolori, a o dijeljenju paketa da i ne govorimo. Sve u svemu, koalicija SNS, SPS, SVM i SRS učinila je sve kako bi se otežalo održavanje izbora i postigla što manja izlaznost. Njihovi članovi, što dragovoljno, što pod pritiscima, što kupljeni za par crvenih ili paket, izašli su na izbore. Tako je stvorena lažna slika podrške SNS-u u našoj općini. Ove izbore smo zbog navedenoga i bojkotirali«, rekao je predsjednik OO Dosta je bilo Apatin Dejan Bačić. 
Na izborima nije sudjelovala ni MO Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Sonta sa svojom listom kandidata. 
»Pomno smo razmotrili nastalu situaciju i bili smo pred vrlo teškom odlukom. Prevladalo je mišljenje da u ovakvim prijeizbornim uvjetima, kad se sve unaprijed zna, kad iza sebe imamo iskustva ostalih šokačkih mjesta, jednostavno nema svrhe isticati svoje kandidate i na taj način im stvarati neugodnosti. Članstvu smo preporučili da postupi isključivo po svojoj savjesti, a službenim sudjelovanjem stranke ovoj farsi jednostavno nismo htjeli dati legitimitet«, kaže predsjednik Andrija Ađin.

Uvodnik

Tjedni komenatar

Umjereni optimizam

Nije to jedina nerealizirana preporuka s prethodnih sjednica MMO-a

Vijesti