Najave događanja

NASLOVNICA

Ja nosim Isusa u sebi

06.10.2017 00:00, Rubrika: Hrcko, Broj: 755

Kako je samo lijepo bilo u Tavankutu proteklog vikenda. Sunčano vrijeme, nekoliko događaja, puno svijeta a jedan od meni najljepših bio je svakako susret prvopričesnika, odnosno sadašnjih četvrtaša koji su ovog proljeća prvi puta primili Isusa. Već petu godinu ovo zajedništvo organizira skupina vjeroučiteljica i vjeroučitelja uz pomoć mladih volontera i animatora, nekadašnjih prvopričesnika.
Oko stotinu djece došlo je u subotu, 30. rujna, u Tavankut. Poseban program, tri radionice, sveta misa, posjet VII. Festivalu voća, ukusan ručak i igra u dvorištu tavankutske župe, u kratkim je crtama što se događalo toga dana. Ako ipak trebate detaljniju informaciju, morat ćete se malo pomučiti jer prvopričesnici su se samo zadovoljno smijali veselih očiju, što znači da im je bilo dobro i to je najvažnije. No, ipak smo doznali ponešto o ovom susretu.
Lijepi broj djece koja se već nekoliko mjeseci redovito susreće s Isusom pod svetom misom okupio se iz gotovo svih župa u Subotici i okolici. Bili su naravno domaćini Tavankućani, zatim prvopričesnici iz Žednika, Đurđina, Bajmoka, Male Bosne... a iz Subotice iz župa Marija Majka Crkve, sveti Rok, Isusovo uskrsnuće, Sveta Marija, sveti Juraj, sveti Križ, katedrale svete Terezije Avilske i da ne redam dalje, bilo ih je iz svih župa. 
Doznali smo još neke informacije od nekolicine sudionika: »Radionice su bile odlične. Bilo je plesa, pjesme, Božjih zapovijedi, razgovora o Isusu, kreativnih uradaka... Misa je bila još bolja jer smo se svi ponovno susreli s Isusom u svetoj pričesti za što su nas pripremili svećenici Andrija Anišić, Franjo Ivanković i Dražen Dulić koji su ispovijedali, dok je vlč. Dragan Muharem predvodio misno slavlje. Sve nam je lijepo objasnio. Kao što šumeća tableta koja je bez okusa, mirisa i boje daje vodi poseban okus, miris i boju, tako djeluje i hostija koju primamo u svetoj pričesti. Svi smo sudjelovali bilo pjevajući, ministrirajući ili čitajući. Bilo je jaaaako dobro«, u glas su naizmjence pričali nam oduševljeni četvrtaši.
Cilj ovog susreta bio je probuditi zajedništvo i radost zbog sakramentalnog života, a gledajući ova ozarena lica, iskre u očima i nasmijane mališane mislim da su organizatori u potpunosti uspjeli. Uvjerite se i sami gledajući fotografije s ovogodišnjeg petog susreta prvopričesnika. Neka ovaj živi Duh trajno ostane u njihovim srcima!

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti