Najave događanja

NASLOVNICA

Sportske vijesti

10.11.2017 00:00, Rubrika: Sportske vijesti, Broj: 760

Rukomet žene
DRLS skupina Srijem – Bačka 
Polusezona bez bodova
 
SONTA – Mlada ekipa ŽRK Sonta zabilježila je četiri poraza u dvije naknadno odigrane utakmice i u dva posljednja prvenstvena kola, u Sonti protiv Sente rezultatom 7:25 (5:13) i ORK Apatina 13:31 (8:16), te na gostovanjima u Kaću, od Jugovića rezultatom 32:9 (21:3) i u Žablju, od Miletića iz Mošorina rezultatom 21:18 (15:10). Tako će po godinama najmlađa ekipa lige polusezonu prezimiti na posljednjem mjestu, bez osvojenog boda, s odnosom danih i primljenih zgoditaka 89:212. »Zimsku pauzu moramo iskoristiti prije svega za konsolidaciju uprave, a nadam se da ćemo prvu ekipu uspjeti popuniti s nekoliko iskusnijih pojačanja, a najneophodnija bi nam bila još jedna vratarka«, kaže predsjednik kluba i trener prve ekipe Stevan Mihaljev.
 
Karate
Sonćani stopostotno 
 
APATIN – Odabrana, četrnaestočlana ekipa KK Kumite iz Sonte sudjelovala je na jubilarnom, 10. internacionalnom karate turniru Apatinski pobjednik 2017, održanom u nedjelju, 29. listopada. Na ovom renomiranom turniru sudjelovalo je dvadesetak klubova iz Srbije i BiH. Turnir je organizirao KK Partizan iz Apatina, uz potporu SO Apatin. Malobrojni Sonćani, puleni predsjednika i trenera KK Kumite, majstora crnog pojasa 4. dan Tomislava Matina, bili su i ovoga vikenda vrlo uspješni u katama, pa se niti jedan natjecatelj u Sontu nije vratio bez osvojenog odličja. Zlato su osvojili Andrea Majstorović, Jovana Macanović, Stefan Simić, David Miloš, Lazar Romanić, Darko Pavlović, Branko Vidaković i Petar Lazić, srebro Marija Macanović, Anja Tihomirović, Milan Simić, Stefan Matić i Nemanja Radojčić, te broncu Matija Zablocki.
 
Nogomet 
Srpska liga Vojvodina
Probuđeni Subotičani
 
SUBOTICA – Očekivano, Bačka 1901 je u 11. kolu na teškom gostovanju u Novoj Pazovi poražena s 2:0 od sedmoplasiranog Radničkog. Uslijedila je šok-terapija u vidu smjene trenera. U 12. kolu, u derbiju začelja, crveni đavoli su, predvođeni novim strategom Ćirićem, do nogu potukli izravnog rivala u borbi za opstanak, ekipu Radnički iz Šida rezultatom 5:1 (2:1). U narednom kolu Subotičani će gostovati u starim Banovcima i odigrati novi derbi začelja protiv Dunava.
 
Vojvođanska liga Sjever 
Dragocjene pobjede
 
TAVANKUT – Po kiši i jakom vjetru nogometaši Tavankuta su u 11. prvenstvenom kolu na domaćem travnjaku zabilježili vrijednu pobjedu od 2:1 (1:1) protiv susjeda na ljestvici, Zadrugara iz Srpskog Miletića. Već u 12. kolu Tavankućani su gostovali u Apatinu, kod ekipe Mladost Apa i u novom derbiju začelja osvojili i nova 3 boda, rezultatom 1:2 (0:0). U narednom kolu Tavankut će dočekati ekipu Budućnosti iz Gajdobre. 
 
Konačno pobjeda i na domaćem travnjaku
 
SOMBOR – U 11. kolu Radnički je u novom derbiju dočekao Mladost iz Turije i u vrlo tvrdoj i do samoga kraja neizvjesnoj utakmici zabilježio pobjedu od 1:0 (0:0). U 12. kolu Somborci su na gostovanju u Srpskom Miletiću rezultatom 1:1 uzeli bod Zadrugaru. U narednom kolu, kao izraziti favoriti, ugostit će susjede, Mladost Apa iz Apatina.  
 
PFL Sombor
 ŽAK u opasnoj zoni
 
SOMBOR – Ekipa somborskog ŽAK-a poražena je u 12. kolu na gostovanju u Liparu od istoimene ekipe rezultatom 3:0. Iako su bili favoriti, željezničari su i u 13. kolu, na svojem travnjaku, poraženi rezultatom 1:2 (1:0) od Vojvodine iz Tovariševa, pa su sada vrlo blizu klubovima koji se bore za opstanak. U narednom kolu gostovat će kod viceprvaka Crvenke.
 
PFL Subotica  
Beznadno 
 
SUBOTICA – Očekivano, NK Subotica je u 11. kolu na svojem travnjaku zabilježila poraz od 0:3 od viceprvaka Obilića iz Novog Kneževca, a u 12. kolu zabilježili su katastrofalan poraz od 9:1 od osmoplasirane Sente. U narednom kolu Subotičani će dočekati Panoniju IM iz Bačke Topole.
 
Međuopćinska nogometna liga Sombor – Apatin – Kula – Odžaci 1. razred
Nova dva poraza
 
MONOŠTOR – Na gostovanju u Ratkovu u 9. prvenstvenom kolu Dunav iz Monoštora zabilježio je minimalan poraz od 1:0 od trenutačnog lidera, ekipe Radničkog 1918. U 10. kolu Dunav nije iskoristio priliku da na svojem travnjaku zabilježi nove bodove protiv susjeda na tablici, Alekse Šantića. U tvrdoj i do kraja neizvjesnoj utakmici poražen je rezultatom 1:2 (1:1). U narednom kolu Monoštorci će gostovati kod ekipe sa začelja, Rastine 1918. 
 
Slavlje i poraz Berežaca 
 
BEREG – Ekipa Dinama 1923 iz Berega u 9. kolu je na svojem travnjaku zabilježila sigurnu pobjedu od 3:0  protiv Korduna iz Kljajićeva. U 10. kolu Berešci su na gostovanju u Kupusini kod četvrtoplasiranog Partizana zabilježili poraz od 4:0. U posljednjem jesenskom kolu Dinamo 1923 će dočekati ekipu Omladinca iz Deronja.  
 
Međuopćinska nogometna liga Sombor – Apatin – Kula – Odžaci 2. razred
 Nova dva poraza
 
SONTA – Na gostovanju u Bezdanu Dinamo iz Sonte je u 8. kolu zabilježio poraz od Sporta rezultatom 3:0 (2:0). Sonćani su gostovali i u 9. kolu u Laliću i zabilježili poraz od 4:3 (2:1) od Panonije. Dinamo je jesensku polusezonu završio neslavno, prezimit će na pretposljednjem mjestu sa svega 5 osvojenih bodova u osam odigranih utakmica. 
 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti