Najave događanja

NASLOVNICA

Sportske vijesti

08.12.2017 00:00, Rubrika: Sportske vijesti, Broj: 764

POGLED S TRIBINA
Ždrijeb
 
»Moglo je biti i gore, ali i bolje«, izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon ždrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se odigrati sljedeće godine u Rusiji. Kuglicu iz pota druge jakosne skupine u kojoj se nalazila ceduljica s natpisom Croatia, izvukao je po mnogima najbolji svjetski nogometaš svih vremena Diego Armando Maradona (i sam hrvatskih korijena) i smjestio je uz svoju Argentinu u skupinu D u kojoj su svoje mjesto našle još i reprezentacije Islanda i Nigerije.
Je li zbilja moglo gore ili bolje pita se već danima cijela hrvatska nogometna javnost?
Gore je moglo biti, primjerice u skupini E, gdje se nalazi Srbija skupa s Brazilom, Kostarikom i Švicarskom ili u skupini F: Njemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja, a bolje kod domaćina Rusije u skupini A uz još Saudijsku Arabiju, Egipat i Urugvaj ili u skupini H: Poljska, Senegal, Kolumbija, Japan.
No, zaboravimo sad sve moguće kalkulacije, jer ples kuglica je završen i nogometna sudbina će se krojiti u skupini D počevši od 16. lipnja i uvodnog duela protiv Nigerije u Kalinjingradu. Potom slijedi najatraktivniji i najteži susret protiv Argentine (Nižnji Novgorod, 21. lipnja) i konačno, vjerojatno (objektivno) odlučujući susret za drugo mjesto i prolaz u osminu finala protiv Islanda (Rostov na Donu, 26. lipnja).
Usporedimo li skupine s prošla dva velika natjecanja (Euro 2016 i SP 2014), skupina D je mnogo lakša od brazilske: Brazil, Kamerun i Meksiko (2 poraza, 1 pobjeda), a objektivno po jačini u rangu one francuske: Turska, Češka, Španjolska (2 pobjede, 1 remi). Također, možemo slobodno konstatirati kako je ova generacija predvođena kapetanom Modrićem na vrhuncu svog zajedničkog igranja i vrijeme joj je za finalnu naplatu svojih golemih igračkih potencijala (Rakitić, Mandžukić, Subašić...). Plus, vodit će je talentirani stručnjak koji je svoju kvalitetu pokazao u najtežim trenucima posljednjeg kvalifikacijskog susreta protiv Ukrajine, te baražnih duela s Grčkom.
Zanimljivo je  dodati kako će nogometnu natjecateljsku sudbinu Hrvatska ponovno ukrstiti protiv Islanda, dužnika iz kvalifikacija, a susret u gradu na velikoj ruskoj rijeci bit će odlična prilika za obračun kamate zbog svih neugodnosti iz nedavne prošlosti. 
Na koncu, prisjetimo li se nezaboravne Francuske 1998. godine, kada je Hrvatska vođena palicom Ćire Blaževića osvojila povijesno 3. mjesto, i tada su vatreni startali u skupini skupa s Argentinom i na koncu otišli mnogo dalje od njih.
Pa neka tako bude i ovoga puta!
M. D.
 
Počela nova klizališna sezona
 
Javno komunalno poduzeće Stadion obavještava građane da je na gradskom klizalištu počela nova klizališna sezona. Klizalište će raditi svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 sati, kao i vikendom od 10 do 12, od 15 do 17 i od 18 do 20 sati.
Cijena ulaznica ostala je nepromijenjena i iznosi 110 dinara za dva sata klizanja. Posjetitelji koji ne posjeduju klizaljke mogu ih iznajmiti po cijeni od 200 dinara. 

Uvodnik

Tjedni komentar

Glasovanje nogama

Ono što nisu učinile ratne devedesete, učinit će, po svemu sudeći vrijeme produljene tranzicije

Vijesti