Najave događanja

NASLOVNICA

Vijesti

12.01.2018 00:00, Rubrika: Subotica vijesti, Broj: 769

Đaci ponovno 
u školskim klupama 
 
Od ponedjeljka, 15. siječnja, počinje drugo polugođe za sve osnovce i srednjoškolce na teritoriju AP Vojvodine. Iako je prvotno u planu bilo da polugođe počne 10. siječnja, pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihály Nyilas izmijenio je Pravilnik o školskom kalendaru za školsku 2017./18. godinu. Prema njegovim riječima, nekoliko je povoda za ove izmjene, kao što su izjednačenje datuma završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola, te se produžetkom zimskog raspusta smanjuju siječanjski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca. U drugom dijelu školske godine održat će se dvije nastavne subote, 14. travnja i 5. svibnja. Posljednji nastavni dan školske 2017./18. godine za maturante osnovnih škola je 31. svibnja, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. lipnja. Maturantima gimnazija nastava se završava 24. svibnja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četverogodišnjih srednjih škola 31. svibnja, dok će svim ostalim srednjoškolcima posljednji nastavni dan biti 21. lipnja 2018. godine.
Ž. V.
Zabrana posjeta 
Općoj bolnici u Subotici 
 
Od srijede 10. siječnja, u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom vezanom za sezonsku gripu, te drugim akutno-respiratornim infekcijama i aktualnom situacijom morbila, u Općoj bolnici Subotica uvodi se mjera zabrane posjeta pacijentima. Također su zabranjena i druga okupljanja osoba koje nisu uposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Prema izvještaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine aktivnost virusa je i dalje niskog intenziteta i ispod epidemijskog praga, ali se bilježi porast broja oboljenja sličnih gripu. Ova odluka je na snazi sve do opoziva. 
Ž. V.

Uvodnik

Tjedni komentar

Blaćenje i odgovornost

Nije samo stvar Hrvata već stvar vladavine zakona u kojoj se ne tolerira tako olako kršenje zakona, etičkih i profesionalnih normi

Vijesti