Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Jednoglasno usvojena izvješća

»Tijekom 2006. godine Pučka kasina 1878. suočavala se s nedostatkom novca, posebice za izdavanje Glasnika, u kojem HNV i SO Subotica nisu prepoznali ozbiljan časopis, te ga ne vrednuju adekvatno i ne žele trajno podržati. Također, u drugoj polovici 2006. počinju rasprave o prostorijama u ulici Matije Gupca i o napuštanju tih prostorija od strane Pučka kasine. Skupština Općine oduzima Kasini ove prostorije i izbacuje najstariju hrvatsku kulturnu instituciju u gradu na ulicu«, naveo je podnoseći izvještaj o radu u 2006. godini predsjednik Pučke kasine 1878. Josip Ivanković, na Godišnjoj skupštini ove udruge koja je u utorak održana u čitaonici Gradske knjižnice u Subotici.
»Ipak, usprkos problemima, Glasnik PK izlazi redovito, a kvalitetniji prijelom i tisak postignut je u suradnji s NIU ‘Hrvatska riječ’. Navedeni problemi neće obeshrabriti Glavni odbor PK u daljnjem radu«, zaključio je Ivanković.
Prijedlog plana rada za 2007. iznio je tajnik Ljudevit Vujković Lamić, istaknuvši kako se do kraja godine planira promocija knjige o Paji Kujundžiću, platforma uspostavljanja suradnje s Bunjevcima koji negiraju svoje hrvatsko podrijetlo, proširenje dopisničke mreže Glasnika i njegove distribucije, osiguravanje prostorija i redovitih sredstava za rad udruge, obilježavanje obljetnica značajnih ličnosti, priprema i obrada »Autobiografije mr. Lazara Ivana Krmpotića«, snimanje dokumentarnog filma, izložba fotografija i trofeja, kao i izdavanje knjige s biografijom Ljudevita Vujkovića Lamića – Moce u povodu 100. godina rođenja, izdavanje knjige »Školska zadruga« pokojnog Josipa Temunovića i prikupljanje materijala za usporedni pregled statuta svih hrvatskih institucija kao priprema za izdavanje knjige po Temunovićevoj ideji, te priprema knjige »Pogrebni običaji u Subotici« za tisak.
  Na Skupštini, kojoj je nazočilo 27 od 47 članova, jednoglasno su usvojeni izvještaj o radu u prošloj godini i prijedlog plana rada za 2007., kao i izvješće Nadzornog odbora o materijalno-financijskom poslovanju za 2005. godinu, koji je podnio predsjednik NO Zlatko Mučalov. Također jednoglasno je usvojen i prijedlog o izmjeni i dopuni Statuta koji se odnosi na formalno-pravne izmjene temeljem promjene preambule Zakona o udruživanju građana, te promjenu žiga udruge.
 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika