Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dogovor bez realizacije

Stari  problemi na relaciji MZ Plavna – Šumska uprava Plavna i dalje su aktualni. Mehanizacija »Vojvodinašuma«, angažirana na izvozu velikih količina trupaca i ogrjevnoga drveta, nemilosrdno uništava, kako poljske tako i asfaltirane ceste, kojima prolazi. Tajnik MZ Plavna Slobodan Zeljković kaže kako su: »sve odluke Savjeta MZ glede rješavanja problema, koji su izravna posljedica djelovanja teške mehanizacije ‘Vojvodinašuma‘, ostale mrtvo slovo na papiru. U dogovorima ne možemo sudjelovati samo mi, dobra volja mora biti obostrana. Lijepa, asfaltirana cesta brzo je ruinirana, vjerojatno nije niti predviđena za toliki teret. U Šumskoj upravi tvrde kako oni trupce prevoze samo do ciglane, a daljnji je prijevoz problem kupaca, no kad smo pokušali isposlovati zabranu prometa za teška vozila, najžešće intervencije su i uslijedile upravo iz ‚Vojvodinašuma‘. Postoji alternativna, doduše zemljana cesta, no s malo ulaganja i radom vlastite mehanizacije dala bi se urediti za uporabu. Nedavno smo uspjeli ugovoriti sastanak s ravnateljem ŠG Novi Sad Zoranom Novčićem, bio je u Plavni, obišli smo sporne lokacije i dogovorili se o mjerama sanacije, no ništa od dogovorenoga nije realizirano«, kazao je za »Hrvatsku riječ« Zeljković. 
 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika