Arhiv tekstova Arhiv tekstova

»Hladno pivo« za početak ljeta

»Somborsko ljeto«, organizirano da se u ljetnim mjesecima pruži zabava sugrađanima koji odmor nisu u mogućnosti provesti van grada, ove godine puni desetu godinu postojanja. Kako piše »Danas«, ovogodišnje »ljeto« će trajati od 22. lipnja do 20. srpnja, program još nije sasvim definiran, ali je izvjesno da će biti mnogo manifestacija. Najavljeno je da će »Somborsko ljeto« otvoriti zagrebački punk-rock sastav Hladno pivo, a zatvoriti Psihomodo pop, također hrvatski bend. Za 24. lipnja predviđen je rok koncert somborske skupine Strah od letenja, a dva dana kasnije nastupit će novosadski sastav Atheist Rap. Izvjestan je i nastup Somborskih tamburaša i Tanje Jovićević. Nastupit će i izvođači iz Makedonije, Slovenije, Italije i Mađarske.
»Ljeto« će gotovo svakodnevno građanima Sombora, svih uzrasta, i njihovim gostima u večernjim satima nuditi posjete izložbama, književnim susretima, filmskim projekcijama, kulturne, umjetničke i zabavne sadržaje – poput Večeri Portugala, performansa, Somborskog modnog tjedna, gama turnira na velikim video bimovima. Za najmlađe predviđen je masken-bal sa izborom najboljeg kostima. 
Programi će se odvijati na više lokacija u gradu – u Grašalkovićevoj palači, zgradi i dvorištu Županije, dvorištu Gradske knjižnice, dvorištu Matičnog ureda, na trgovima, parkovima. U slučaju kiše koncerti će se održavati u dvorani Sokolskog doma. »Somborski kotlić« bit će održan 21. srpnja na središnjem gradskom trgu.                                                   g

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika