Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Misa zahvalnica za kraj školske godine

U okviru svojih aktivnosti na očuvanju i oživljavanju tradicionalnih i temeljnih vrijednosti kulturne baštine hrvatskog naroda, Organizacijski odbor Festivala bunjevački pisama je u sklopu prošlogodišnjeg festivala organizirao podjelu blagoslova na početku školske godine svoj djeci koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku.
Uz postojeću ideju blagoslova za početak nove školske godine, na inicijativu katedralnog župnika mons. Stjepana Beretića, Organizacijski je odbor na svojoj sjednici održanoj 5. ožujka ove godine odlučio organizirati i zahvalnu sv. misu povodom kraja školske godine. Misno je slavlje održano u subotu 9. lipnja u katedrali sv. Terezije Avilske, te je okupilo više od 300 djece. 
»Okupili smo se danas kako bismo zahvalili Gospodu za ovu uspješnu školsku godinu i poželjeli svim đacima blažene ljetne praznike«, izjavio je mons. Sjepan Beretić. Glavni pokretači ove aktivnosti bili su učiteljica osnovne škole »Matko Vuković« u Subotici Ana Čavrgov i ravnatelj osnovne škole »Ivan Milutinović« također u Subotici Ivica Stipić, koji su svojom nesebičnom podrškom i snažnom voljom pridonijeli organizaciji ovog svečanog događaja. Glazbenu podršku pružili su s. Mirjam Pandžić, orguljašica u katedrali, Subotički tamburaški orkestar i VIS »Proroci«. Na ovom misnom slavlju nazočan je bio i predsjednik O.O. Festivala bunjevački pisama dr. Marko Sente. »Zahvaljujem svim organizatorima, vjeroučiteljima, svećenicima i roditeljima, te se nadam kako će nam i u buduće pružiti potporu«, rekao je dr. Sente. 
Misa zahvalnica završena je gromoglasnim pljeskom svih prisutnih i izjavom mons. Stjepana Beretića­, koji je rekao kako mu je ovo bila najljepša misa u životu. U cilju daljnjeg očuvanja i njegovanja nacionalnog identiteta, Organizacijski odbor Festivala bunjevački pisama nastavit će organizirati ne samo podjelu svečanog blagoslova na početku školske godine, već i misu zahvalnicu koja će se u buduće redovito održavati druge subote mjeseca lipnja. 
 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika