Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Nije sve tako sivo

Ovogodišnje »Somborsko ljeto« otvoreno je u četvrtak 21. lipnja, koncertom somborske rok skupine »Džandžavidi + Fade«, a u petak 22. lipnja ljubitelje dobrog punk rocka zabavila je zagrebačka skupina »Hladno pivo«. Koncert je održan u Grašalkovićevoj palači koja se pokazala kao lijep, ali ipak malen prostor za bendove kao što je »Hladno pivo«, koje je ovom prigodom nastupilo pred oko 400 ljudi. Bina je također bila premala, razglas i rasvjeta prilično loši, ali to nije omelo pjevača Mileta Kekina i njegove kolege da naprave odličan dvoipolsatni koncert pred publikom koja je znala svaku riječ pjesama od njihovog prvog do posljednjeg albuma. Tijekom svirke došlo je i do kraćeg prekida kada je netko iz publike gađao Mileta komadom daske. Mile je prozvao počinitelja ovog nedjela i zaključio da takve stvari čine samo kukavice koje se nalaze u mraku, da bi nakon toga za »sve ljude koji se znaju dobro zabavljati« dečki odsvirali pjesmu »Roštilj« i nastavili koncert kao da se ništa nije ni dogodilo.
Za svaku je pohvalu što je ovom prigodom predstavljen njihov gotovo cijeli posljednji album »Knjiga žalbe«. Predgrupa Hladnom pivu je bila somborska cover skupina »Project Ramones«, a koncert koji je najavljivan za 21 sat počeo je dva svata kasnije.
Bez obzira na mali incident, loš razglas i rasvjetu, ipak je to bio koncert za svaku pohvalu, baš kao što i pjesma ovih zagrebačkih pank rokera kaže: »Nije sve tako sivo, kad imaš s nekim otić’ na ‘Pivo’!« 
 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika