Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

LDP: Potrebno jasno definirati strategiju u području zaštite okoliša
 
U povodu polemika koje su se pojavile u javnosti nakon usvajanja financijskog plana Općine Subotica u području zaštite životnog okoliša oko (ne)namjenskog trošenja sredstava, Liberalno demokratska partija u Subotici smatra da su ovakve polemike neproduktivne i rezultat su odsustva sustavnog planiranja i jasne liste prioriteta u ovom području za subotičku općinu. Kako u svom priopćenju Općinski odbor LDP-a u Subotici ističe, odsustvo jasno definirane strategije umanjuje efekte napora u pokušajima rješavanja problema i izaziva nepovjerenje javnosti u iskrenost motiva lokalne samouprave. Ističu kako je kontroverzna činjenica da se za potrebe rješavanja problema pasa lutalica tijekom 2007. godine planira petina ukupnih sredstava Funkcije 560 u visini od 13 milijuna dinara. Od toga se za kupovinu objekta planira 8 milijuna, a za njegovu adaptaciju i uređenje 5 milijuna dinara. Nije pitanje trebali li rješavati problem organiziranog udomljavanja i brige o psima lutalicama, nego je li ovaj problem prije svega komunalni problem u čijem se rješavanju trebaju angažirati sredstva i s drugih funkcija općinskog proračuna. 
M. T.
 
Vijećnici koalicije »Da Subotici svane« zadovoljni potporom građana Radio Subotici
 
Vijećnici Koalicije »Da Subotici svane« izrazili su zadovoljstvo zbog velikog odziva građana koji su svojim potpisima podržali zahtjev Radio Subotice da dobije regionalnu frekvenciju. Predsjednik subotičkih komunista Miklós Olajos Nagy izjavio je kako očekuje da će Republička radiodifuzna agencija »odgovorno uzeti u obzir potporu 19.500 građana«. U povodu odluke da se Blaško Gabrić udalji sa sjednice Skupštine Općine, vijećnik Marko Marjanušić je rekao kako je time prekršen poslovnik koji predviđa da prethodno budu izrečene mjere opomene. Sâm Gabrić izrazio je žaljenje što mu nije bilo omogućeno da se obrati Skupštini.
M. T.
Caritas pomaže pacijentima
 
Akcija humanitarne organizacije Caritas, u kojoj volonteri i ročnici na civilnom služenju vojnog roka dijele hladne napitke pacijentima u Bolnici, proširena je ovih dana i na ambulante u gradu. U akciju su se osim Caritasa uključili i lokalna samouprava, te tvrtke »Papir commerce«, »B market«, »Ipsilon market« i »Biro market«. Akcija traje i dalje, radnim danima od 9 do 12 sati, dok traju vrućine, a Caritas poziva donatore da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Zainteresirani mogu kontaktirati glavnu sestru Zdravstvenog centra Irenu Šturc.
M. T.
 
Salaško kazalište 
započelo ovogodišnju turneju
 
Predstavom »Dječaci Pavlove ulice« redatelja Sándora Lászla, Salaško kazalište u Čantaviru je u nedjelju 22. srpnja započelo ovogodišnju turneju. U predstavama će sudjelovat, kao i uvijek, studenti glume, profesionalni glumci i amateri. Predstava »Dječaci Pavlove ulice« bit će prikazana u dvadesetak vojvođanskih mjesta koja nemaju svoja kazališta. Salaško kazalište ove godine obilježava trideset godina postojanja.
A. Ka.
 
Festival glazbe »Summer 3P«
 
Subotička publika imat će prigodu čuti dobar zvuk i suvremene glazbene pravce na omladinskom festivalu elektroničke glazbe »Summer 3P« koji će biti održan na Muškom štrandu na Paliću od 26. do 29. srpnja. Posjetitelji će moći sudjelovati i u psihodramskoj radionici, te sportskim i DJ radionicama i opuštati se uz slikanje u prirodi.
Cijena programa za četvrtak i nedjelju iznosi 150 dinara a za petak i subotu 250.
A. Ka.
 
Telefonsko zakazivanje posjeta liječniku
 
Budući da većina ambulanti u Subotici nema uređaje za rashlađivanje prostorija, u ambulantama Doma zdravlja kronični bolesnici, osobito oni kojima je potrebno samo ispisivanje recepta, mogu zakazati pregled telefonom. Na Beogradskoj i Segedinskoj cesti, kao i u Kumičićevoj i Zmaj Jovinoj ulici, ovakav način zakazivanja pregleda se već primjenjuje. Hitni slučajevi svakako imaju prednost te se na njih ova odluka ne odnosi.
Ispisivanje recepta i kontrolni pregledi mogu se zakazati telefonski i u ambulantama u kojima ta mogućnost još nije službeno objavljena.
A. Ka.
 
»Isušen« termalni bazen na Paliću
 
Termalni bazen na Paliću trenutačno nije u funkciji.. Poduzeće Naftagas nabavlja nove odgovarajuće crpke pomoću kojih će se osigurati kontinuirani rad bazena koji najvjerojatnije neće raditi do kraja srpnja.
A. Ka.

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika