Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mladi za mlade

Od 30. srpnja do 6. kolovoza, u Brodaricama pokraj Šibenika udruga hrvatske mladeži »Krov« po drugi je put održala seminar »Ljetna akademija 2007« uz potporu »Pučkog otvorenog učilišta Zagreb«, Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Na akademiji je sudjelovalo dvadeset mladih iz Vojvodine, budućih aktivista udruga mladih, koji su tijekom sedam dana posredstvom radionica bili trenirani vještinama komuniciranja, pregovaranja, nastupa na medijima, pisanja projekata i uporabe hrvatskoga jezika. Treneri akademije Igor Čeliković, Adrijana Vojnić Hajduk, Thomas Šujić, Neven Rudić Vranić i Đerđ Horvat, bili su također mladi, ali iskusni predavači. »Ljetna akademija 2007« zatvorena je riječima pomoćnika ravnatelja »Pučkog otvorenog učilišta Zagreb« Igora Njegovana, koji nije krio zadovoljstvo što je bio domaćin mladima iz Vojvodine, u objektu obnovljene vojarne koju je ta institucija dobila na uporabu za organiziranje obrazovnih programa djece i mladeži. 
»Stekao sam dojam kako su Hrvati u Vojvodini polarizirani i ne rade skupa na istom cilju. Upravo iz tog razloga mi vidimo mlade kao nositelje novih ideja i budućih projekata«, rekao je  Igor Njegovan. Predsjednica udruge »Krov« Olga Perušić istaknula je kako je cilj organizacije mladeži koju zastupa, privoljeti i obučiti nove članove koji bi u bliskoj budućnosti bili spremni preuzeti organiziranje seminara i manifestacija, te pisanja projekata za natječaje. 
»Ove je godine bio ograničen broj sudionika akademije, ali nam je drago što su došli mladi koji su doista zainteresirani i željni aktiviranja. Obuke ovoga tipa želimo i ubuduće organizirati, kako bismo se mogli posvetiti svim mladima koji žele steći vještine i aktivirati se«, istaknula je Olga Perušić.
Ljubitelji dobrog provoda našli su slobodnog vremena i za kupanje u moru, kao i za obilazak okolnih otoka i sudjelovanje u nekom od brojnih ponuđenih izleta.
Opširnije o projektu »Ljetna akademije 2007«, moći ćete pročitati u listu za mladež »KUŽIŠ?!«.
 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika