Arhiv tekstova Arhiv tekstova

»Čovjekov strah od Boga« najbolji film

Film turskog redatelja Ozera Kiziltana »Čovjekov strah od Boga« proglašen je najboljim ostvarenjem u kategoriji igranog filma na 13. Sarajevo film festivalu (SFF) koji je zatvoren u subotu. 
Žiri kojemu je predsjedao britanski glumac Jeremy Irons posebnu je nagradu dodijelio filmu »Ja sam iz Titovog Velesa« makedonske redateljice Teone Mitevske.
Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je sarajevski glumac Saša Petrović koji je glumio u filmu »Teško je biti fin« bosanskohercegovačkog redatelja Srđana Vuletića dok je najboljom glumicom proglašena Turkinja Saadet Isil Aksoy za ulogu u filmu »Jaje« Semiha Kaplanoglua.
U kategoriji kratkog filma nagradu »Srce Sarajeva« dobio je rumunjski film »Valovi« koji je režirao Adrian Sitaru. Hrvatsko-slovenski film »Rupa« redatelja Marka Šantića dobio je pak Posebnu plaketu žirija. Bosanskohercegovački dokumentarac »Istraga« proglašen je najboljim u kategoriji dokumentarnog filma.
Na 13. Sarajevo film festivalu ove je godine prikazano 175 filmova u 13 programskih cjelina.
 
 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika