Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Korida pod obručima

Počevši od ponedjeljka, sve oči košarkaške javnosti bit će uperene k Pirinejskom poluotoku, koji će u svojim gradovima ugostiti najbolje reprezentacije Staroga kontinenta. Hrvatska košarkaška vrsta, poslije dugih godina »rezultatske suše«, pokušat će prekinuti neuspješni niz i donijeti odličje u domovinu Kreše Ćosića i Dražen Petrovića, dva pokojna velikana igre pod obručima. Pobjeda na »Efes kupu« u Turskoj, posljednjem pripremnom natjecanju, daje realnu nadu za optimizam.
EUROPSKO PRVENSTVO 2007.
Skupina A: Srbija, Rusija, Grčka i kvalifikant
Skupina B: Hrvatska, Latvija, Portugal, Španjolska
Skupina C: Češka, Litva, Njemačka, Turska
Skupina D: Francuska, Italija; Poljska, Slovenija
SUSTAV NATJECANJA 
1. RUNDA: Na završnom turniru najboljih europskih košarkaških reprezentacija, momčadi su podijeljene u četiri kvalifikacijske skupine. Prva runda natjecanja po skupinama igrat će se od 3. do 5. rujna, a tri prvoplasirane reprezentacije izborit će prolaz u drugu rundu kada se formiraju dvije nove skupine po šest momčadi.
2. RUNDA:  U skupinu E plasirat će se po tri momčadi iz skupina A i B, dok će skupinu F tvoriti plasirane momčadi iz skupina C i D. Ovi susreti su na programu od 7. do 12. rujna, a u skupinama se neće ponovno susretati momčadi koje su prije bile skupa u prvim kvalifikacijskim skupinama. (Primjer: Hrvatska ukoliko izbori plasman u sljedećoj rundi neće igrati protiv Španjolske)
3. RUNDA: Plasman u četvrtfinale EP-a izborit će po četiri prvoplasirane momčadi iz skupina E i F, a potom će se 13. i 14. rujna međusobno susretati po sustavu
E1 - F4, F2 - E3, E2 – F3, F1 – E4
4. RUNDA: U polufinalnim duelima 15. rujna igrat će pobjednici susreta E1-F4 i F2 – E3, te E2-F3 i F1-E4
FINALE: Posljednji susreti na EP 2007. su na programu 16. rujna, kada će biti poznate momčadi koje su osvojile prva tri mjesta. Poraženi u polufinalnim susretima igrat će za broncu, dok će pobjednici polufinalnih duela igrati veliko finale kojim će se i zatvoriti Eurobasket 2007.
Hrvatska reprezentacija: Ukić, Kus, Popović, Rozić, Prkačin, Tomas, Planinić, Stojić, Markota, Banić, Kasun, Barać, Stojić, Baždarić, Andrić i Lalić. Izbornik Jasmin Repeša
3. rujna 19 sati Hrvatska – Latvija
4. rujna  19 sati Hrvatska – Portugal
5. rujna 21,30 sati Hrvatska – Španjolska   g

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika