Aktualno Aktualno

Logični i prirodni partneri

U ponedjeljak 19. ožujka, u domu DSHV-a, ozvaničen koalicijski nastup na lokalnim, pokrajinskim i predsjedničkim izborima

 

 

 

»Logična je i prirodna koalicija DS-a i DSHV-a i ta koalicija datira već godinama. Politički je interes DS-a da se na njenoj listi nađu i predstavnici manjinskih zajednica koje žive na ovim prostorima i oni su naši logični partneri. Civilizacijski je interes Vojvodine da te manjinske nacionalne zajednice imaju svoje reprezente, koji će se zajedno s predstavnicima DS-a izboriti za njihova prava u područjima obrazovanja, informiranja i kulture na materinskom jeziku, kao i službene uporabe tih jezika«, istaknuo je Bojan Pajtić.

»Dogovorili smo se o koalicijskoj suradnji na lokalnoj razini Grada Subotice, izlazimo na izbornoj listi 'Izbor za bolji život – Boris Tadić', isto kao i u gradovima Sombor i Srijemska Mitrovica, te u općinama Bač, Apatin i Vrdnik, a izbornu potporu ćemo dati i prilikom izbora za gradsku skupštinu Novog Sada. Siguran sam da ćemo imati zastupnike na razini lokalnih samouprava. Dogovorena je koalicijska suradnja i na pokrajinskoj razini, potpisali smo koalicijski ugovor i na tim izborima DSHV će nastupiti na listi za pokrajinske izbore 'Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić' i očekujemo da ćemo nakon završenih izbora, uz pomoć DS-a, imati zastupnike u Skupštini Vojvodine. Za našu hrvatsku manjinsku zajednicu veoma je važna i zastupljenost u Skupštini Republike Srbije, a naša stranka nastupit će na parlamentarnim izborima na koalicijskoj listi 'Izbor za bolji život – Boris Tadić'. Očekujemo da ćemo imati zastupnika i u srbijanskom parlamentu«, rekao je Petar Kuntić.

 

Z. Sarić

Opširnije u tiskanom izdanju

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika