Aktualno Aktualno

Osnovana mladež DSHV-a u Vrdniku i mladež podružnice Srijem

U petak 27. travnja  poznato srijemsko i fruškogorsko mjesto Vrdnik je imalo dvije povijesne osnivačko - izborne skupštine mladeži DSHV-a. Prva najbrojnija manjinska zajednica u Vrdniku tj. Hrvati još jedanput su pokazali volju i snagu za političkim angažiranjem i potvrđivanjem svog identiteta. Vrdnik pripada općini Irig a DSHV je najmlađa stranka u Iriškoj opštini sa mjesnom organizacijom u Vrdniku koja je osnovana prošle godine. Domaćin ova dva skupa je bio prvi čovjek DSHV-a u Vrdniku tj. gospodin Ivan Karačić. Gosti su bili mladež i simpatizeri stranke iz Srijemske Mitrovice, Hrtkovaca, Rume, Iriga i Platičeva. 

 

 

 

Po prvobitnom planu za proljeće 2012. godine realiziran je  osnutak mladeži  DSHV-a MO Vrdnik. Za prvog predsjednika MO Vrdnik mladeži Demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini izabran je Bojan Lovrić. Lovrić je apsolvent Fakulteta tehničkih nauka  na smjeru građevinske konstrukcije. Za zamjenika je izabran Robert Šmit. Lovrić je istakao da njegova mladež neće biti fiktivna već aktivna po uzoru na mladež stranke iz Srijemske Mitrovice. 
Mladež i rukovodstva DSHV-a MO Vrdnik i MO Srijemska Mitrovica su istu večer pristupili prvoj izbornoj skupštini za osnutak mladeži podružnice Srijem. Za prvog predsjednika mladeži Demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini podružnice Srijem je jednoglasno izabran dugogodišnji aktivista mladeži stranke,stranački vijećnik i predsjednik mladeži MO Srijemska Mitrovica, Mario Vrselja. Vrselja je istakao da je simbolično osnivačka skupština mladeži podružnice Srijem održana u Vrdniku. Svi veći događaji vezani za stranačke aktivnosti su do sada bili u Srijemskoj Mitrovici ali i Vrdniku je data jednaka šansa da i tamošnja mladež pokaže svoju kvalitetu volje i mladosti. 
 
M.V
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika