Aktualno Aktualno

Želim biti predsjednik svih građana

Kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pobijedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora koji su održani u nedjelju, 20. svibnja, a na kojima je izlaznost bila 46,87 posto. Prema podacima Republičkog izbornog povjerenstva, Nikolić je osvojio 49,51 posto glasova, a kandidat koalicije okupljenje oko Demokratske stranke Boris Tadić 47,35 posto glasova.

 

 

 

Tomislav Nikolić je u obraćanju novinarima rekao kako Srbija s njim kao predsjednikom neće skrenuti s europskog puta i da će štititi svoje građane na Kosovu, kao i da Srbija mora razvijati svoju ekonomiju.
»Ono na što sam ukazivao u kampanji mora biti bolje, mi se moramo osloboditi siromaštva, bijele kuge, mita i korupcije i imati prijatelje svugdje u svijetu«, rekao je Nikolić.
Podsjetivši kako je ranije tijekom kampanje kuvertirao ostavku na funkciju predsjednika SNS-a, naveo je kako želi biti predsjednik svih građana Srbije, te ocijenio kako je današnji dan prekretnica za Srbiju.
»Želim da Srbija nikada ne doživi kampanju kao što je bila ova protiv mene i kampanju protiv jedne stranke kao što je bila ova protiv SNS-a«, kazao je Nikolić dodavši, kako nije ljut ni na koga te da nitko ne treba biti ljut na njega zbog pobjede.
Tomislav Nikolić je u nedjelju navečer izjavio kako on »nema ništa protiv« dobrih odnosa između Srbije i Hrvatske, te da između dvije zemlje treba vladati trajni mir.
»Imat ću mnogo poslova prije nego što stignem do Zagreba. Bit će zaista mnogo poslova, ali sigurno da ću otići. Ja neću vama glumiti tamo da sam brat s nekim od vas, ali Srbija i Hrvatska trebaju živjeti u trajnom miru«, poručio je Nikolić u obraćanju novinarima u nedjelju navečer, po završetku drugog kruga izbora za predsjednika Srbije.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika