Aktualno Aktualno

Pobjednički start

 

Na nogometnom prvenstvu Europe nacionalnih manjina u njemačkom gradu Bautzenu ponajbolji nogometaši hrvatske zajednice u Srbiji odigrali su svoje prve utakmice.
Prvo su u nedjelju 17. lipnja 2012. godine u gradu Panschwitzu  sastali se protiv najbolje selekcije Turaka amaterskog statusa iz Njemačke i Grčke. Nakon velike borbe tijekom 90 minuta pobjedila je momčad hrvatske zajednice iz Srbije rezultatom 6: 2, zgoditvima Mladena Čovića i Davora Rajkovače po 2 zgoditka, Bojana Ušumovića i Mije Ercega po 1 zgoditak .
Prvenstvo je nastavljeno u ponedjeljak 18. lipnja 2012. godine u gradu Wittichenau kada su se nogometaši hrvatske zajednice iz Srbije sastali s zajednicom Landina iz Italije. Pobjedila je ekipa hrvatske zajednice iz Srbije. Golove za našu reprezentaciju postigli su Kristijan Čorba i Mladen Čović po 3 zgoditka.
 
 
 
 
 
Nakon dvije odigrane utakmice ekipa izbornika Marinka Poljakovića u utorak 19. lipnja 2012. godine igrala  odlučujuću utakmicu protiv selekcije Sjeverne Frizije iz Njemačke i pobijedila s 5-0. Pobjeda u ovoj utakmici donijela je reprezentativcima Hrvata iz Srbije plasman u daljnje natjecanje, to jest borbu za četvrtfinale prvenstva. 
 Prvenstvo Europe organizira Federalna Unija Nacionalnih manjina i domaćini, manjinska zajednica Lužičkih Sorba iz Njemačke. 
 Reprezentacija Hrvata iz Srbije za sada dostojno je reprezentirala nogomet u Srbiji i hrvatskoj manjinskoj zajednici.
Sve rezultate utakmica možete pogledati na sajtu www.europeada.eu.
 
 
Odbor za sport HNV-a
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika