Aktualno Aktualno

Nagrade najuspješnijim učenicima

 

 
Broj i vrsta nagrada koje su učenici hrvatskih odjela protekle školske godine osvojili najbolja su potvrda da se obrazovanje na hrvatskom jeziku odvija na najvišoj razini, te da imamo dobre predavače i, što je najvažnije, dobre učenike! – opći je zaključak sa svečane akademije za najuspješnije učenike u nastavi na hrvatskom jeziku održane u utorak, 26. lipnja, u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Svečanost su organizirali Hrvatsko nacionalno vijeće i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz potporu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, a posvećena je učenicima koji su pohađajući nastavu na hrvatskom jeziku postigli zapažene rezultate na općinskom, zonskom, pokrajinskom i republičkom natjecanju iz različitih predmeta, kao i na natjecanjima u Republici Hrvatskoj.
U povodu Godine hrvatskih velikana u Vojvodini, Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU »Hrvatska riječ« raspisali su literarni i likovni natječaj na temu »Moj lijepi zavičaj« za učenike osnovnih i srednjih škola. Na natječaj je prispjelo nešto više od stotinu radova iz: Srijemske Mitrovice, Vajske, Đurđina, Starog Žednika, Lemeša, Tavankuta, Male Bosne te Subotice, iz škola »Sveti Sava«, »Matko Vuković« i »Ivan Milutinović«.
Povjerenstvo za likovne radove, u sastavu - Jasmina Vidaković Jovančić, Olga Šram i Ljubica Vuković Dulić, odlučilo je da prvo mjesto pripada Josipi Dulić, III. r., OŠ »Vladimir Nazor«, Đurđin, drugo mjesto Regini Dulić, IV. r., OŠ »Vladimir Nazor«, Đurđin, dok je treće mjesto osvojila Matea Evetović, I. r., OŠ »Sveti Sava«, Subotica.
Povjerenstvo za literarne radove, u sastavu - Vladan Čutura, Bernadica Ivanković i Katarina Čeliković, za najbolji rad proglasilo je uradak Damira Katića, učenika III. r. Biskupijske klasične gimnazije »Paulinum« u Subotici, inače rodom iz Petrovaradina. Drugo mjesto je osvojio Josip Stantić, V. r., OŠ »Ivan Milutinović«, Mala Bosna, dok je treće mjesto pripalo Sari Vuković, II. r., OŠ »Matija Gubec« iz Tavankuta.
Nagrađene likovne i literarne radove imat ćete prilike vidjeti i pročitati u nekom od idućih brojeva.
Svi su nagrađeni knjigom, a prvonagrađenima je Hrvatsko nacionalno vijeće darovalo besplatno ljetovanje u Novom Vinodolskom.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika