Sport i zabava Sport i zabava

Teška profesionalna zadaća

Na terenima subotičkog TK »Spartak« u Dudovoj šumi ovoga tjedna se održava muški profesionalni teniski turnir Futures NIS Subotica Open 2012 koji se igra za ukupan nagradni fond od 10.000 USD, a na kojemu u konkurenciji tenisača iz dvadesetak zemalja, pod različitim zastavama nastupaju dva rođena Subotičanina, Bojan Temunović (Srbija) i Matej Sabanov (Hrvatska). Par godina stariji Temunović igrat će u pojedinačnoj i dubl konkurenciji, dok će Sabanov, nakon neuspjeha u kvalifikacijama singla turnir nastaviti u igri parova. U razgovoru za naš tjednik, Bojan i Matej su na ista postavljena pitanja, odgovorili sljedeće:

 

 

 

Koji su vaši matični klubovi u kojima ste započeli s igranjem tenisa, a za koje klubove nastupate u ligaškim natjecanjima?
Bojan: Tenis sam počeo igrati u Spartaku iz Subotice za koji i danas nastupam u Prvoj ligi Srbije.
Matej: Moj matični klub je TK Palić, a već nekoliko godina igram u Hrvatskoj prvoj ligi za TK Osijek, klub iz grada u kojem trenutačno živim. Ove sezone sam nastupao i za TK Pančevo u Prvoj ligi Srbije.
Gdje trenirate tijekom većeg dijela natjecateljske sezone?
Bojan: S obzirom kako živim u SAD-u, u Scotsdaleu u Arizoni, veći dio godine treniram tamo, dok par mjeseci godišnje provedem u rodnoj Subotici i treniram na terenima Spartaka u Dudovoj šumi.
Matej: Tijekom turnirske sezone putujemo na brojne turnire i treniram skupa s bratom blizancem Ivanom doslovno gdje stignem, ali bi se moglo reći kako su mi glavne trening baze Osijek i tijekom zime Dubrovnik.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika