Sport i zabava Sport i zabava

Dalmatinke na sjeveru Bačke

 

Sport je uvijek bio najbolji most između svih država i naroda, a klupska suradnja subotičkog ŽOK Spartak i OK Marina Kaštela iz Hrvatske potvrđuje ovu konstataciju na najljepši mogući način. Ljetos su odbojkašice Spartaka gostovale u Kaštel Gomilici, a sada su njihove sportske prijateljice stigle u uzvratni posjet tijekom kojeg će na sjeveru Bačke provesti tjedan finalnih priprema pred početak novog prvenstva u Prvoj hrvatskoj ligi. Posjetili smo ih tijekom jednog od treninga u subotičkoj Dvorani sportova i razgovarali s glavnim trenerom Nebojšom Omašićem i kapetanicom ekipe Antonijom Žunić.

 

 

 

 

»Naš dolazak u Suboticu realiziran je u sklopu sportske suradnje koju smo još prošle zime razvili sa Spartakom, kada smo prvi puta gostovali ovdje, a nastavila se ljetos kada smo mi njih ugostili kod nas u Kaštelama. Ovaj tjedan je zamišljen kao finalizacija naših priprema za novo prvenstvo koje nas očekuje početkom listopada, a dogovoreni prijateljski susreti protiv naših domaćina, Varadina, Stare Pazove i još nekoliko rivala s ovih prostora, bit će posljednja provjera naše trenutačne forme«, pojasnio je osnovne detalje vezane uz dolazak svoje ekipe na sjever Bačke glavni trener OK Marina Kaštela Nebojša Omašić.
PLANOVI ZA NOVU SEZONU
U novu natjecateljsku sezonu ekipa Marina Kaštela ulazi s promijenjenim sastavom i pokušat će opravdati rezultat iz prošlog prvenstva.
»Otišle su nam tri, a došle četiri nove igračice, pa sada uigravamo potpuno novu formaciju. U principu smo podmladili ekipu, koju čini dosta odbojkašica koje su još uvijek srednjoškolke, pa nam u ovoj sezoni rezultat nije primarni cilj, nego dugoročniji rad na stvaranju kvalitetnije budućnosti ove ekipe. Voljeli bismo obraniti rezultat koji smo u prošloj sezoni napravili, ali vidjet ćemo sve kada počne novo prvenstvo«.
USPOREDBA HRVATSKE I SRPSKE ŽENSKE ODBOJKE
Prošle godine su u sklopu europskih kvalifikacija u Subotici igrale državne selekcije Hrvatske i Srbije, a sada klupskom suradnjom Spartaka i Marine Kaštela, ekipa iz Dalmacije ima priliku oprobati se protiv rivalki s prostora Vojvodine. Na pitanje kako vidi razliku između dvije odbojkaške nacije, Nebojša Omašić kaže:
»Nije hrvatska ženska odbojka toliko lošija koliko se po posljednjim rezultatima čini, i trebalo bi samo više raditi na ustroju našega saveza, pa će i rezultati biti mnogo bolji. Što se tiče usporedbe, mislim kako je srpska ženska odbojka u ovom trenutku bolja, ali ćemo se truditi promijeniti to u što skorijoj budućnosti«. 
POHVALE DOMAĆINIMA
Poput svih svojih igračica i glavni trener ekipe, koja je u prošlom prvenstvu Prve ženske hrvatske odbojkaške lige zauzela četvrto mjesto, prepun je hvala na račun subotičkog domaćinstva.
»Sve pohvale domaćinima koji se trude ugoditi nam naše potrebe za nesmetanim radom i pripremnim treningom. 
Stanujemo u 'Vili Modena' i zbilja imamo vrhunski smještaj koji nam dodatno pogoduje da se još bolje osjećamo tijekom ovog pripremnog tjedna u Subotici. Treniramo dva puta dnevno, prije podne i navečer, a rijetke trenutke slobodnog vremena svi koristimo za prigodne protokolarne posjete i razgledanje grada u kojem boravimo već drugi puta. Vjerujem da ćemo, ukoliko se ova suradnja nastavi i dalje, ponovno doći«, konstatirao je na koncu razgovora glavni trener OK Marina Kaštela Nebojša Omašić.
 
 
 
Antrfile 1
Antonija Žunić, kapetanica ekipe
Treću sezonu nastupam za ekipu Marina Kaštela s kojom sam u siječnju ove godine već gostovala u Subotici i ponovno smo prezadovoljne s prijamom i gostoprimstvom naših domaćina. 
Ovotjedni boravak u Vojvodini iskoristit ćemo kako bi testirale našu formu na kojoj radimo još od konca prošloga mjeseca, kada smo započele i pripreme za novu sezonu. Igram na dvije pozicije u ekipi, tehničarke i srednjaka, ali sam osobno više rasterećenija u igri kada sam na poziciji srednje igračice. Što se tiče nastupajućeg novog prvenstva u Prvoj hrvatskoj ligi očekujem dosta, jer sam optimist po prirodi i nadam se kako ćemo i pokraj kadrovskih promjena ostati u vrhu hrvatske klupske odbojke. Naš klub, koji broji više od 200 igračica u raznim starosnim selekcijama, to svakako zaslužuje.
 
Prijam za odbojkašice u hrvatskom konzulatu
 
Generalni konzul RH u Subotici, Dragan Đurić, upriličio je u utorak 25. rujna u prostorijama Generalnog konzulata prijam za odbojkašice i stručni stožer OK »Marina Kaštela« iz Kaštel Gomilice koje se nalaze na jednotjednim pripremama na sjeveru Bačke. Boravak ženske odbojkaške ekipe u Subotici realiziran je u suradnji s ŽOK Spartak i predstavlja uzvratni posjet, nakon što su Subotičanke tijekom srpnja tjedan dana boravile u ovom dalmatinskom mjestu pokraj Splita. Prijamu je nazočio i direktor ŽOK Spartak Zoran Olajić, koji je generalnog konzula Đurića upoznao s detaljima u svezi ove lijepe sportske suradnje.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika