Sport i zabava Sport i zabava

Trofeji za ponos

 

Karate klub »Kumite«  iz Sonte službeno je osnovan 15. listopada 2001. godine. I u godinama prije toga ovaj je sport u Sonti egzistirao u vidu sekcije. Prošle godine u povodu obilježavanja desete obljetnice, klub je pokrenuo pionirski turnir »Kup Sonte«  uz sudjelovanje desetak klubova i stotinjak natjecatelja. 
 
 
 
 
 
TRENERSKI USPJESI
 
Prije dva tjedna održan je i »Kup Sonte 2012«, na kojem je sudjelovalo više od 150 natjecatelja iz petnaestak klubova. Domaćini su se predstavili u odličnom izdanju i osvojili 11 zlatnih, 19 srebrnih i 3 brončane medalje. Klub danas broji pedesetak članova, a okuplja djecu i mlade iz Sonte i susjednog Svilojeva. Predsjednik i glavni trener kluba nositelj je crnog pojasa treći dan, tridesetosmogodišnji Tomislav Matin. 
»Pokraj mene, u klubu je sa zvanjem majstora crnog pojasa još nekolicina sportaša. Moj najbliži dugogodišnji suradnik Nedeljko Gladić nosi crni pojas prvi dan. U svoje najveće trenerske uspjehe ubrajam postignuće od prije godinu i pol. Pod mojim mentorstvom majstori crnog pojasa postali su Darko Krstin, Nataša Dobrijević, Momir Vučković i Jovana Puškarić. To je veliko postignuće, nagrada za njihov trud i angažman na treninzima i natjecanjima, a isto tako i veliko priznanje za mene kao njihovog trenera i mentora“, kaže Matin. KK »Kumite«  je član Šotokan karate saveza Srbije, pod čijim se okriljem odvijaju ligaška i turnirska natjecanja. Iz razloga materijalne naravi Sonćani nisu prijavljeni za ligu, a na turnirima sudjeluju redovito.
 
Ivan Andrašić
 
Opšrinije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika