Sport i zabava Sport i zabava

Treniram po svim vremenskim uvjetima

Umjetničko klizanje u Subotici dugo godina je tavorilo u sjeni hokeja, ali i činjenice kako je posljednjih godina interes za ovaj lijepi sport na ledu bio značajno umanjen. Zato je značajan rezultat desetogodišnje subotičke klizačice Leone Rogić, koja je nizu uspješnih domaćih rezultata pridodala i vrijedan uspjeh na velikom međunarodnom natjecanju u Bratislavi (Slovačka), gdje je u konkurenciji više od trideset klizačica, kao jedina predstavnica Srbije, osvojila jedanaesto mjesto. Nemojmo zaboraviti kako Leona i dalje trenira pod vedrim nebom subotičkog gradskog klizališta na kojemu sezona leda traje samo tijekom par zimskih mjeseci, a natječe se u konkurenciji vršnjakinja koje imaju led minimum osam i više mjeseci.

 

 

 

»Nije mi teško ustati rano ujutro, jer klizanje volim i zbog treninga ću uvijek žrtvovati sate sna. Termini naših prijepodnevnih treninga su rano izjutra, kada je led jedino slobodan i moramo se prilagoditi tome, drugačija je situacija tijekom poslijepodnevnih treninga koji su po rasporedu u sredini dana. Tijekom proteklog blagdanskog razdoblja i trajanja školskih ferija, koristila sam prigodu slobodnog vremena i trenirala dva puta dnevno, no sada kada je počela škola, imam mogućnosti samo za jedan trening. 
Klizanje je zimski sport, a u Subotici koja još uvijek nema zatvoreno klizalište, to znači trening pod vedrim nebom i trenutačnim vremenskim uvjetima. Ponekad je malo nezgodno klizati po ledu na kojemu se uhvatilo nekoliko centimetara snijega, jer rano izjutra stroj za čišćenje nije prošao ledenom plohom. Također, poteškoće stvara i kiša koja ponekad zna padati, naravno ukoliko nije prejaka, ili jači vjetar koji zna ledeno zapuhati u ove zimske dane. No, unatoč svemu, nikada nisam pomislila odustati od treninga, ukoliko postoje i minimalni uvjeti za njegovo održavanje« .
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika