Sport i zabava Sport i zabava

Vrijeme učenja košarkaških tajni

 

S košarkaškom loptom i popularnom igrom pod obručima mladi košarkaš Spartaka iz Subotice Mario Evetović (2000.g) druži se intenzivno već četiri godine. Igrajući za mlađe pionire najjačeg gradskog košarkaškog kluba, prošlog vikenda je nastupio na završnom turniru najboljih pionirskih sastava Kvalitetne lige Vojvodine, na kome je njegova momčad zauzela drugo mjesto u Pokrajini. 
»Moja košarkaška priča započela je prije četiri godine, kada sam imao devet godina i odlučio se odazvati pozivu trenera Mileta Najdeskog, koji je u našoj školi Matko Vuković regrutirao zainteresirane za bavljenje ovim sportom. Sve do prošle godine godine sam trenirao u školskoj košarkaškoj sekciji, a onda sam pristupio pionirskoj momčadi Spartaka za koju sada nastupam«, pojasnio nam je Mario kako se odlučio baviti košarkom. 
 
 
 
 
Iako je još uvijek u takozvanoj pripremnoj igračkoj selekciji, u kojoj se uče osnovni elementi igre, Mario već ima jasan stav o svom mjestu u košarkaškoj ekipi.
»U ovom starosnom uzrastu (igrači rođeni 2000.–2001.) mi još uvijek nemamo definirane pozicije u igri, točnije svi još uvijek igramo sve, ali osobno se najbolje osjećam na poziciji beka šutera. Volim šutirati na koš, a najbolje se osjećam na krilnoj poziciji, pa bi u budućnosti mogao igrati na pozicijama 2 ili 3. Moja starosna selekcija se natječe u Kvalitetnoj ligi Vojvodine skupa s vršnjacima iz Novoga Sada, Vrbasa, Novoga Bečeja, Sombora i nakon regularnog dijela prvenstva zauzeli smo drugu poziciju s kojom smo se kvalificirali za završni turnir najboje četiri momčadi lige, koji je odigran prošloga vikenda u Novom Bečeju. Tamo smo se uspjeli plasirati u finale, gdje smo poraženi od momčadi NS Stars i na koncu smo potvrdili drugu poziciju među vršnjacima u Vojvodini. Najzaslužniji za naš lijepi uspjeh, pokraj mojih suigrača iz ekipe, su naši treneri Ognjen Prlja i Saša Buljovčić, koji se trude svoje praktično znanje prenijeti na nas i svakim novim treningom unaprijediti našu košarkašku vještinu«.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika