Sport i zabava Sport i zabava

Prvenstveni debi subotičkih boćara

 

Najmlađi klub u sastavu Sportskog društva Spartak iz Subotice, Boćarski klub istog imena, u nedjelju, 28. travnja, na terenu Peštan (Makova sedmica), odigrao je protiv gostujuće momčadi Foks iz Kljajićeva svoj prvi službeni, ligaški susret u sklopu Druge lige Srbije, skupina Vojvodina sjever.
Ovim susretom subotičko boćanje započinje svoju sportsku povijest, a još jedan sport se upisuje u njenu bogatu riznicu. Sve zahvaljujući skupini istinskih sportskih entuzijasta, predvođenih Franjom Olmanom, najzaslužnijim za oživljavanja nadaleko poznatog svjetskog sporta i na ovim našim prostorima sjevera Bačke.
 
 
 
 
 
Franjo Olman, predsjednik kluba
 
Ovaj naš prvi službeni ligaški nastup nam mnogo znači i predstavlja svojevrsnu krunu svih naših dosadašnjih napora da jednu, na našim prostorim do sada, amatersku disciplinu pretočimo u legitimni sport i uključimo se u ligaško natjecanje momčadi Druge lige Srbije. Slobodno mogu kazati kako je boćanje sve više u ekspanziji i svakim novim natjecanjem imamo sve više zainteresiranih da se i sami oprobaju s boćama. Za sve one koji su još uvijek na početku bavljenja ovim sportom organizirali smo Gradsku ligu Subotice u kojoj se natječe 13 ekipa, dok je naša najbolja momčad BK Spartak od ove sezone stekla pravo natjecanja u nacionalnom drugoligaškom natjecanju skupina Vojvodina sjever. U ovoj ligi se osim nas natječu momčadi koje su iz Kljajićeva, Stanišića i Sombora, a natjecanje se odvija dvokružno, što podrazumijeva jedno gostovanje i domaćinstvo po sustavu svatko sa svakim. Pobjednik ovog ranga natjecanja stječe pravo plasmana u Prvu ligu Srbije, skupina Sjever. S obzirom kako smo mi debitanti u ligaškom natjecanju, naš prevashodni cilj je stjecanje iskustva i učenje od iskusnijih protivnika, a dat ćemo sve od sebe ne bi li ostvarili i koju pobjedu protiv momčadi koje imaju mnogo više ligaških susreta od nas. Što se tiče današnjeg rezultata i poraza od 8-4, osobno sam zadovoljan jer smo igrali najbolje što umijemo, a zabilježili smo pobjede u dvije discipline, preciznom izbijanju i igri parova, što je posve zadovoljavajuće na samom startu ligaškog natjecanja.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika