Sport i zabava Sport i zabava

Novi državni naslov

Protekloga vikenda u Srijemskoj Mitrovici održano je državno prvenstvo u atletici za seniore i seniorke na kojem je bacačica kugle subotičkog Spartaka Dijana Šefčić osvojila novi naslov državne prvakinje i potvrdila neprikosnovenost u ovoj bacačkoj disciplini. Zlato na državnom natjecanju najbolja je uvertira za predstojeći Kup Europe (2. liga) koji je na programu ovoga vikenda u Kaunasu (Litva), ali i neposredan povod razgovora s novom–starom šampionkom Srbije.
 
»Državno prvenstvo u Srijemskoj Mitrovici bilo je ujedno i izborno natjecanje za predstojeći Kup Europe na koji sam se plasirala osvajanjem naslova prvakinje Srbije s pobjedničkim hicem od 14,50 metara. Pobjeda i novi naslov nisu dolazili u pitanje, jer sam od drugoplasirane bacačice bila bolja više od dva metra, prenijela nam je još uvijek svježe dojmove višestruka prvakinja Dijana Šefčić«, s kojom smo razgovarali samo dan nakon što se vratila iz Srijema.
 
 
 
 
 
KUP EUROPE
 
Dijana je u srijedu otputovala za Litvu, gdje će tijekom ovoga vikenda u Kaunasu nastojati baciti kuglu barem do rezultata koji je ostvarila u Srijemskoj Mitrovici.
 
»Vjerujem kako bi, uspijem li baciti više od 14,50, imala jednu od medalja - što je moj osnovni cilj ove sezone. Najveće konkurentice za pobjednički podij bit će mi domaća i hrvatska bacačica, i s njima ću voditi borbu do posljednjeg hica. Kup Europe je kruna ovoga dijela sezone, mnogo sam truda uložila pripremajući se za nastup u Kaunasu i voljela bih vratiti se doma s medaljom«.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika