Sport i zabava Sport i zabava

Brand najstarijeg kluba u državi je čast i obveza

Više od deset godina NK Bačka 1901 je pokušavala izboriti plasman u viši rang, ali je tek posljednji pokušaj u nedavno završenom baraž duelu protiv Indeksa iz Novoga Sada donio željeni rezultat. Od sljedeće natjecateljske sezone 2013./14., crveno–bijeli će igrati u Srpskoj ligi, a Subotica ima priliku brandirati nešto što je jedinstveno na prostoru cijele države. Najstariji klub u ovom dijelu  Europe, koji ovoga ljeta proslavlja 112 godina svog postojanja. Veliki uspjeh je i lijepa prigoda za razgovor s prvim čovjekom kluba, predsjednikom Zoranom Markovićem.
 
 
 
 
 
Prvi dojmovi nakon pobjede u dvomeču protiv Indeksa se već pomalo sliježu. Kako danas, s određene vremenske distance gledate na ostvarenje dugogodišnje želje plasmana u Srpsku ligu?
 
»Kada se sve sagleda, nakon dvije i pol godine, mislim da za svaki dobar rezultat treba određeno vrijeme. No, moram kazati kako se više nikada ne smije dogoditi da Bačka, kao najstariji klub u državi i na prostorima nekadašnje ex Jugoslavije, igra u nižem rangu nego što je Srpska liga. Bačka 1901 je odličnim igrama tijekom cijelog prvenstva zavrijedila mjesto u vrhu tablice Vojvođanske lige skupina Istok zahvaljujući kojem je izborila priliku za baraž, u kojem je opet pokazala kako je bolja od Indeksa iz Novog Sada i posve zasluženo, pobjedom na svom terenu osigurala mjesto u trećeligaškoj nogometnoj karavani«, obrazložio je u kraćim crtama veliki uspjeh predsjednik najstarijeg kluba u državi Zoran Marković.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika