Sport i zabava Sport i zabava

Godina najvećeg uspjeha

Blizanci Ivan i Matej Sabanov su već godinama dobro poznati teniskoj javnosti u Srbiji i Hrvatskoj, a još od malih nogu su pokazali svoj veliki talent koji bi u vremenu koje dolazi trebao biti i materijaliziran bodovima i zaradom u svijetu profesionalnog tenisa. Rođeni na Paliću, gdje su u na terenima istoimenog, najstarijeg kluba na prostorima ovog dijela Europe, načinili prve teniske korake, a danas između brojnih turnira koje igraju po Hrvatskoj i inozemstvu žive i igraju u Osijeku. Zahvaljujući i njihovom velikom doprinosu TK Osijek se ove godine, prvi puta u svojoj devedesetogodišnjoj povijesti, okitio naslovom državnog momčadskog prvaka, što je za razvoj i popularizaciju tenisa u Slavoniji izuzetno značajno u odnosu na jače teniske centre poput Splita i Zagreba. 
 
 
 
 
FUTURES SUBOTICA
 
Blizanci su ovoga tjedna sudionici Futuresa u Subotici, koji se za nagradni fond od 10.000 $ igra na terenima TK Spartaka, u Dudovoj šumi, a plasman u glavni ždrijeb izborili su trima pobjedama u kvalifikacijskom turniru.
U kraćem razgovoru nakon pobjedničkih mečeva, prvi je riječ ovoga puta uzeo Matej:
»Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim dijelom ove sezone i držim kako je ona najbolja u mojoj dosadašnjoj karijeri. Na prvom mjestu je jamačno osvajanje naslova momčadskih prvaka Hrvatske, gdje sam dobio sedam od osam ligaških susreta protiv vrlo kvalitetnih hrvatskih igrača koji su znatno bolje plasirani na ATP ljestvici. Glede pojedinačnih rezultata na profesionalnom touru istakao bi nekoliko pobjeda koje su mi donijeli nove bodove (četvrtfinala u Somboru i Osijeku), ali i nekoliko nesretnih poraza gdje sam imao već dobivene susrete, ali ih nisam uspio pobjednički okončati. Sve je to potvrda kako imam kvalitetu za profesionalni tenis, ali je moram potvrditi i materijalizirati boljim rezultatima u narednom razdoblju. Nastup na Futuresu u Subotici nova je prilika«.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije ut iskanom izdanju
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika