Sport i zabava Sport i zabava

Pravi rezultati tek slijede

Trinaesto izdanje ETA (European Tennis Association) turnira za tenisače i tenisačice starosti do 14 godina, koje od prošle godine nosi ime u spomen na istaknutog teniskog radnika Jovana Kukarasa, i ove se godine održava u organizaciji TK Spartak iz Subotice, a na terenima u Dudovoj šumi tijekom ovoga tjedna za naslov najboljeg i nove euro bodove borit će se gotovo 120 dječaka i djevojčica iz dvadesetak europskih zemalja. Jedini muški predstavnik hrvatskog tenisa je Marko Zalukar, mladi tenisač iz Zagreba  i trenutačno 11. igrač hrvatske ranking ljestvice za njegovu starosnu dob.
»Tenisom sam se počeo baviti s deset godina, na ternima na Zagrebačkom velesajmu gdje i sada treniram. Moj prvi trener je bila glasovita hrvatska tenisačica Darija Dešković, a sada treniram pod stručnom paskom Stjepana Vlašića. Tenis mi se svidio kao sport i zbilja nitko nije utjecao na moj izbor«, odgovorio je Marko, preduhitrivši uobičajeno pitanje tko je krivac za izbor bijelog sporta.
 
 
DOSADAŠNJI USPJESI
U svojoj tek nekoliko godina dugoj teniskoj karijeri Marko već ima i nekoliko osvojenih turnira, a od nedavno je počeo igrati i na međunarodnim natjecanjima pod pokroviteljstvom ETA-e.
»U posljednjih nekoliko mjeseci sam osvojio turnir u Ogulinu, igrao tri polufinala i na državnom prvenstvu Hrvatske izgubio u četvrtfinalu od drugog nositelja. Na ETA turnirima je dosad najbolji uspjeh plasman u drugo kolo, a nastupao sam na turnirima u Slovačkoj i Hrvatskoj, u Vinkovcima i Zagrebu, a nadam se kako ću u Subotici napraviti zadovoljavajući rezultat. Kako u pojedinačnoj, tako i u konkurenciji parova gdje igram skupa sa Subotičaninom Kristijanom Juhasom.«
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika