Kultura Kultura

Uspješan nastup

NIU »Hrvatska riječ« predstavljena prošlog vikenda u sklopu sajma knjiga Knjigos u Osijeku. Sajam se održavao od 23. do 25. svibnja na sajamskom prostoru Pampas, te je okupio čak šest manifestacija s više od 120 izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Objedinjeni su tako sajmovi Dom, tehnika, stanovanje, te Oprema i uređaji, Sajam automobila – Motomobil, Sajam Obrazovanja, sajamska priredba Moje zdravlje, te manifestacija koja je pobudila najviše pozornosti, po prvi puta u Osijeku, Sajam knjiga – Knjigos.
Prva je to manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, rekla je u pozdravnoj riječi direktorica Osječkog sajma Darija Vuković, a sajam je otvorio dogradonačelnik Vladimir Ham. S obzirom da su na sajmu bili prisutni i gradovi-prijatelji Osijeka, Slovenija je predstavljena posredstvom Udruge slovensko-hrvatskog prijateljstva, Tuzla publikacijama Turističke zajednice njihovog kantona, a Subotica je bila zastupljena NIU »Hrvatska riječ« i Poslovnim inkubatorom. 
 
 
Subotica – Osijek
 
Komercijalistica »Hrvatske riječi« Mirjana Dropulja istaknula je kako rado dolaze na sajmove u Hrvatsku gdje ih već prepoznaju po izdavačkoj djelatnosti i u kratkom vremenu objavljenim naslovima (55), te tjednikom »Hrvatska riječ« koji je više od desetljeća prisutan u svim dijelovima Vojvodine pa i u Hrvatskoj, posebice od kako je prisutan i u elektroničkoj formi. Također je izrazila zadovoljstvo što Osijek, grad s kojim već imaju dobru suradnju, ima sajam knjiga. Ravnateljica Poslovnog inkubatora Ildiko Zedi rekla je kako već godinama dolaze u Osijek na sajam i uvijek dovode predstavnike novih tvrtki. Ove godine tu su Geotermika i Energo Balaž, koje se bave obnovljivim izvorima energije i Brainturbo Studio koji pomaže u interaktivnom učenju stranih jezika.
 
Slavko Žebić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika