Sport i zabava Sport i zabava

Igrat ćemo i dalje napadački

Zahvaljujući reorganiziranju nogometnih liga, momčad NK Tavankut je nakon osvajanja petog mjesta u Područnoj ligi izborila mogućnost sudjelovanja u baražu za plasman u viši rang natjecanja.
 Pozitivnim rezultatima u dvama kvalifikacijskim susretima momčad pod vodstvom trenera Pere Babijanovića ostvarila je vrijedan uspjeh i od iduće sezone natjecat će se u Bačkoj ligi. Nekadašnji nogometaš, a sada prvi strateg Tavankućana, uveliko je zaslužan za vrijedan rezultatski uspjeh zahvaljujući kojem će ovo selo pokraj Subotice ponovno imati priliku igrati s klubovima izvan svog susjedstva.
Odigrali smo dva susreta baraža protiv Borca iz Bačkog Gračaca, petoplasirane momčadi Somborske područne  lige, i pred 1000 svojih navijača na domaćem terenu slavili 2 : 0, dok smo na gostujućem terenu odigrali neodlučenih 1 : 1 i s ukupnim rezultatom 3 : 1 izborili prolaz u Bačku ligu, ukratko nas je informirao Pere Babijanović, trener prve momčadi NK Tavankuta.
 
 
 
PLASMAN U VIŠI RANG
Što za tavankutski nogomet znači plasman u Bačku ligu?
Za one koji manje poznaju prilike oko nogometa u Tavankutu moram kazati kako je nekada NK Tavankut igrao u Srpskoj i Vojvođanskoj ligi, a da je ovaj plasman samo jedan rang niži od tih nekadašnjih ligaških pozicija. Zanimljivo je kako je prije točno 30 godina NK Tavankut ušao u Bačku ligu pa je eto i ta koincidencija na neki način obilježila ovaj lijepi uspjeh, koji će zasigurno puno značiti za afirmaciju nogometa u našem selu.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika