Sport i zabava Sport i zabava

Konkurencija na SP-u će biti izrazito jaka

Tekuća 2014. godina je protekla dosta mirno u pogledu aktivnosti nogometne reprezentacije Hrvata iz Srbije, s obzirom na to da nije bilo niti jednog velikog natjecanja koje organizira Hrvatski nogometni savez. Međurim, već sljedeća godina donosi novo veliko natjecanje i novi ispit kvalitete.
 
 
»Imajući u vidu kako nas sljedeće 2015. godine, u kojoj obilježavamo deset godina aktivnosti, a kao pobjednike Europskog prvenstva klubova hrvatskih manjina očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu hrvatske nogometne dijaspore u Zagrebu onda je posve jasno kako ćemo sljedećih nekoliko mjeseci imati mnogo posla i aktivnosti oko priprema za što bolji nastup«, pojašnjava Petar Kuntić, koordinator nogometne reprezentacije Hrvata iz Srbije i dodaje:
 
 
SVJETSKO PRVENSTVO HRVATSKIH NOGOMETNIH KLUBOVA
 
 
Konkurencija na SP-u će biti izrazito jaka, jer će u glavnom gradu Hrvatske nastupiti momčadi Croatie iz Toronta i Croatie iz Sydneya, nogometni klubovi koji su bili i prvaci svojih država u najelitnijem nogometnom razredu te uvijek neugodne i izrazito kvalitetne momčadi hrvatskih klubova iz Njemačke. »U tako jakom društvu zasigurno najboljih i najjačih hrvatskih klubova, ne želimo biti samo sudionici velikog natjecanja, već jedni od favorita za najviši plasman. Prijašnji rezultati Reprezentacije Hrvata iz Srbije, na svim natjecanjima na kojima je sudjelovala, uz osvojeni naslov europskih prvaka uvijek obvezuju ovu momčad na borbu za sami vrh. S obzirom na to da se već provodi smjena generacija u našoj momčadi, a planirana je i buduća smjena vodeće garniture, pitanje je hoćemo li ikada više imati mogućnost plasmana na jednom ovako velikom natjecanje hrvatske nogometne dijaspore koje se održava pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza«, kaže Kuntić. Na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano u lipnju iduće godine u Zagrebu, pravo nastupa sukladno pravilima HNS-a, imaju svi igrači koji nemaju potpisane profesionalne ugovore.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika