Sport i zabava Sport i zabava

Školska državna prvakinja

Talentirana plivačica subotičkog Spartaka Iva Kujundžić nastupila je u utorak 25. studenoga na Školskom državnom prvenstvu i osvojila naslov prvakinje u konkurenciji učenica 5 – 6 razreda. Brojni svakodnevni treninzi i puno uloženog truda donijeli su još jedan vrijedan sportski rezultat, i novi poticaj za još bolje rezultate. 
»Na Školskom prvenstvu Republike. Srbije plivala sam 50 m slobodno u kategoriji učenica 5 – 6 razreda 
 i osvojila prvo mjesto s vremenom 29.76. To mi je najbolje vrijeme na velikom bazenu (50 m), dok mi je najbolji rezultat u malom bazenu (25m) 29.47«, priopćila nam je nova školska državna prvakinja Iva Kujundžić.
 
 
ODLIČNI REZULTATI
 
Nova plivačka sezona je u svom punom tijeku, nižu se natjecanja jedna za drugim, a svako novo je prilika za još bolje rezultate, osobne rekorde i naravno medalje i pobjedničke pokale. Kako Iva ocjenjuje dosadašnji dio sezone i koje je sve rezultate postigla? 
»Ovu sezonu sam započela natjecanjem u Kranju (Slovenija), gdje sam osvojila brončanu medalju u disciplini 100 m leđno u veoma jakoj konkurenciji sa starijim plivačicama. Potom sam, početkom studenoga nastupila u Zrenjaninu na Grand Prix-u (Velika nagrada Srbije) gdje sam osvojila 3 srebra i broncu. Protekloga vikenda na natjecanju u Hodmezővasarhelyu osvojila sam broncu u disciplini 50 m slobodno u konkurenciji s izuzetno jakim plivačicama iz Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Austrije. Izuzetno sam zadovoljna svim postignutim rezultatima, a naslov državne prvakinje u konkurenciji mojih vršnjakinja je kruna dosadašnjeg dijela sezone«.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika