Sport i zabava Sport i zabava

Sve izuzev rezultata je bilo pozitivno

Gostovanje hrvatske Davis Cup reprezentacije u Kraljevu bilo je rezultatski neuspješno, jer je završeno porazom, no sve ostalo bilo je pozitivno! U susretu prvog kola Svjetske skupine, dakle najvišeg ranga neslužbenog svjetskog momčadskog prvenstva tenisača, Srbija je s 5:0 svladala Hrvatsku, dobrim dijelom iskoristivši činjenicu da je gostujući sastav došao oslabljen, bez osvajača US Opena Marina Čilića i jednog od najboljih igrača svijeta u konkurenciji parova Ivana Dodiga.
Čilića nije bilo u postavi zbog ozljede ruke, a Dodigu se ovaj susret nije uklapao u raspored turnira, pa je u ulozi prvog hrvatskog reketa bio tek 18-godišnji Borna Ćorić. Istina jest da se radi o jednom od najvećih talenata u svijetu tenisa, koji je u posljednjih nekoliko mjeseci svladao zvijezde kao što su Rafael Nadal i Andy Murray, no bilo je nerealno očekivati da će protiv vrlo jake Srbije, predvođene najboljim igračem svijeta Novakom Đokovićem, moći donijeti pobjedu.
 
 
Jedan od dva najteža poraza
 
Hrvatska je u Kraljevu doživjela jedan od dva najteža poraza uopće otkako se 1993. godine pod svojom zastavom uključila u ovo natjecanje: do sada jedini poraz rezultatom 0:5 doživjela je 2003. na gostovanju kod Španjolske u Valenciji. Ipak, u ovim okolnostima, kad se ionako znalo da je oslabljena u statusu autsajdera, poraz i nije teško pao, tim prije što je s druge strane bio suparnik kojem se – u ovakvom sastavu i u ovakvoj formi – prognozira borba za osvajanje još jednog naslova u ovom natjecanju.
 
Igor Rajković
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika