Tema Tema

Da Božji glas u svaku kuću uđe

Radio Marija se čuje u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Vrdniku, Nišu i Leskovcu * U sklopu programa na hrvatskom emitira se i program na jezicima drugih nacionalnim manjina – njemačkom, slovačkom, rusinskom i ukrajinskom jeziku i to po 30 minuta tjedno * Ukoliko donacija ne bude, Radio Marija na hrvatskom jeziku će brzo biti osuđena na propast 
 
Božji glas u svaku kuću, misao je vodilja svjetske obitelji Radio Marije koja je rasprostranjena po cijelom svijetu. Osnutak Radio Marije u Srbiji pripremao se od 2000. godine, a prvo emitiranje programa bilo je krajem 2003. godine. Ono što je specifično za ovu radio postaju jeste što Radio Marija u Srbiji, u odnosu na druge postaje u svijetu, dijeli frekvenciju s radijskim postajama Srpske pravoslavne crkve i mađarskom redakcijom. Od nedavno Radio Marija u Srbiji započela je s cjelodnevnim programom na hrvatskom jeziku. O ovoj aktualnoj temi, kao i tehničkim stvarima razgovarali smo s koordinatorom Udruženja Marija Nikolom Jaramazovićem. 
 
 
Kada ste započeli s emitiranjem cjelodnevnog programa na hrvatskom jeziku?
 
Od 1. siječnja ove godine Radio Marija je promijenila svoju koncepciju rada i krenuli smo u ozbiljan posao. Nakon dva mjeseca pripremljen je i uređen novi studio koji se nalazi na staroj adresi (Matije Gupca 10, I. kat) i sada imamo prostor u kom možemo raditi. Pripreme su počele u veljači, ali u realizaciju programa na hrvatskom jeziku smo krenuli od 1. ožujka i radimo svakodnevno od 6 do 24 sata, s tim da su u noćnom terminu od 24 do 6 ujutro idu reprize. 
 
Željka Vukov
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika